Tidsforbrug:
50 minutter i alt. 30 minutter på at forberede dejen og 20 minutter i ovnen.
Sværhedsgrad:
Meget let - det mest udfordrende må være at skære skrallen af græskarret og rive det.
Det skal du bruge til en ½ bradepandestørrelse (ca. 15 stk):
200 g hokkaido græskar (ca. ½)
80 g smør
200 g muscovadosukker
300 g hvedemel
1½ spsk kanel
1½ tsk natron
100 g solsikkekerner
30 g græskarkerner
3 3/4 dl kærnemælk
150 g chokoladeknapper
150 g flormelis (glasur)
1 spsk smør (glasur)
Nogle spiseske kogende vand (glasur)
Krymmel til glasuren
Krymmel tip:
Hvis du ikke har noget krymmel i halloween stil, så kan du f.eks. vælge at give glasuren en farve med frugtfarve, eller du kan vælge at lægge noget halloweenslik på glasuren (mange butikker sælger halloween slik op til højtiden).
Sådan gør du:
Del græskarret, skrab kernerne ud, gem halvdelen og skær skrallen af den anden halvdel (skær det eventuelt i mindre håndterbare stykker).
Riv græskarret fint, og hæld det i en skål.
Tænd ovnen på 200 grader.
Find en form frem på størrelse med en ½ bradepande og beklæd den med bagepapir.
Smelt smørret i en gryde.
Bland muscovadosukker, mel, kanel, natron, solsikkekerner og græskarkerner med græskarret. Rør godt, så det er godt blandet sammen.
Hæld kærnemælken og det smeltet smør i og rør godt.
Rør til sidst chokoladeknapperne i.
Hæld dejen i bageformen og bag den i 20 minutter.
Når kagen er kølet af skal glasuren på.
Kog noget vand og hæld nogle spiseske ned i skålen med flormelis og smørret, ind til du får den rette konsistens. Hæld det på kagen og glat det f.eks. ud med en dejskraber dyppet i det kogende vand. Husk at drysse krymmel på mens glasuren er våd, ellers hænger det ikke fast.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar