Min lillesøster skal til stor fest med hendes venner, og hun spurgte mig i den forbindelse, om jeg ville ulejlige mig med, at bage flutes til festmiddagen. Og selvfølgelig vil jeg det. Eva sagde, at det skulle være ganske almindelig flutes, så jeg har holdt mig fra diverse sjove tiltag og fundet på noget helt basalt. Resultatet blev nu ganske fint, og kan sagens klare en gentagelse en anden gang. Jeg lavede dobbelt potion og fik 52 stk. ud af det. Dejen skal dog røres på en køkkenmaskine, for den er meget klæg!
Tidsforbrug:
I alt ca. 2½ timer. Ca. 20 minutter om at samle dejen, som så skal hæve 60 minutter, så skal du forme flutes, ca. 15 minutter, og de skal hæve 30 minutter på bagepladen og til sidst skal de bages 15 minutter.
Sværhedsgrad:
Det er meget let at lave disse flutes, og det sværeste må være, at forme dem pæne og lave et pænt snit.
Det skal du bruge til ca. 20-25 stk.:
1 pk gær/ 50 g
4 dl lunken vand
½ dl. olivenolie
2 tsk salt
2 spsk flydende honning
500 g pizzamel
Ca. 350 g hvedemel
Sådan gør du:
Opløs gæren i vandet, og tilsæt olie, salt og honning.
Rør al pizzamelet i og ca. ½-delen af hvedemelet. Resten af melet bruges senere.
Rør dejen i ca. 5 minutter, så den bliver sej - men stadig klæg.
Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter på køkkenbordet.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft og find 2 bageplader frem med bagepapir.
Ælt dejen let igennem med lidt mel. Den er stadig klæg.
Skær små stykker dej ud - ca. 20-25 stk.
Form dem til flutes (først rund som en bolle, og så ruller du dem lange). med resten af melet, og læg dem på bagepladen. Giv hvert et flute et snit på midten med en skarp kniv, du kan også vælge 2 skrå snit - det ser bare flot ud med et snit.
Læg viskestykker over brødene og lad dem hæve i ca. 30 minutter.
Bag dem i ovnen i 15 minutter.
Opbevaring:
Hvis du ikke spiser brødene med det sammen, så vil jeg anbefale dig, at lægge de færdigbagte brød i en tætlukket pose, så de ikke får luft. De kan holde sig 1-2 døgns tid, og så skal de varmes for at blive helt lækre igen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Når bageren ved juletid sælger honningsnitter, så har de en sikker køber i mig. Jeg er helt vild med honningsnitter - eller honningbomber so...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En klassisk julesmåkage med kokos og lidt citron. Hvis du mangler tid til at bage julesmåkager, så kan du ty til fedtebrød. Her skal deje...
-
En rommættet kage med tørret bær, nødder og krydderier pyntet med marcipan og royal icing. Sidste jul ville jeg gerne bage en traditione...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar