Disse brownies hedder "hverdag" foran brownie, fordi Nigellas tanke er, at de skal kunne bages på en almindelig hverdag uden ekstra indkøb af særlige ingredienser så som en luksus chokolade.
Tidsforbrug:
30 minutter og 20-25 minutters bagetid.
Sværhedsgrad:
Opskriften er meget let, og kan bages sammen med større børn (du skal bruge komfuret).
Det skal du bruge til 6 store stykker f.eks. til vanilieis til en dessert (skal du bruge flere, så ganger du bare ingredienserne op):
75 g smør
150 g muscovado-sukker
50 g kakaopulver
75 g hvedemel
½ tsk natron
2 æg
½ tsk vaniliesukker
75 g chokoladestykker (eller -knapper)
Flormelis til at drysse over (valgfrit)
Tænd ovnen på 190 grader.
Smelt smørret i en gryde.
Hæld muscovado-sukkeret ned til smørret og rør rundt for svag varme til det er godt blandet.
Tag gryden af varmen.
Mål kakaopulver, mel og natron op i en skål og sigt det ned til smørblandingen. Rør æggene og vaniliesukkeret sammen og hæld det i gryden, hæld chokoladestykkerne i og rør til dejen er ensartet.
Beklæd en lille bageform med bagepapir (jeg brugte et lille ildfastfad).
Hæld dejen i bageformen og glat den ud så den er jævnt fordelt.Bag kagen i 20 minutter.
Nigella tips!
Hvis du ikke har muscovado-sukker, kan du bruge almindelig hvidt sukker og øge smørmængden til 100 g.
Hvis du ikke har chokoladestykker, så kan du øge mængden af kakaopulver til 75 g.
Opbevaring:
Nigellas hverdagsbrownies kan holde sig op til 5 dage i en lufttætbeholder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar