Min storesøster ringede forleden og spurgte om jeg ville bage en kagedame til hendes datters 1 års fødselsdag. Hun ville gerne have en kagedame på en jordbærsnitte, og det synes jeg lød som en mægtig god ide. Jeg hyggede mig meget med at gøre "damen" fin og pæn, og hun smagte også sød og dejlig.
Hvis du ikke skal bruge en kagedame, så kan jeg anbefale dig, at bruge snitterne til andet som f.eks. et tog, flyver osv. Lad fantasien få frit spil. Det er utroligt nemt og kan varmt anbefales.
Du bager en brandpande med snitter - fyldet er naturligvis valgfrit, jeg brugte denne gang jordbærmarmelade. Du kan se opskriften på snitterne under torsdag den 20. september.
Når snitterne er bagte og afkølet, så lægger du et stykke bagepapir over og sætter en streg der hvor kagedejen går til. Nu ved du indenfor hvilken ramme du skal tegne kagedamen (eller toget, flyet osv.).
Tegn på bagepapiret den form kagen skal have (med blyant, for så kan du viske ud, hvis du skal rette lidt i størrelsesforholdene undervejs). Læg bagepapiret oven på kagen, og tag en skarp kniv (jeg brugte en grønsagskniv), og snit med blyantstregen igennem bagepapiret. Jeg skar ikke hele skabelonen ud, men markede med nogle snit, hvor jeg skulle skære. Fjern nu bagepapiret, og skær nu kagen helt igennem og pænt til. (Det overskydende kage, kan du f.eks. vælge at fryse ned og senere bruge til en romkugledej).
Nu skal du pynte kagen med glasur og slik. Du skal huske på, at glasuren ikke må være for fast, når du skal sætte pynten fast, så del eventuel pynten op i forskellige etaper.
God fornøjelse!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Mazarinekage med vaniljecreme og friske jordbær Jeg er meget glad for jordbærkage, men den "rigtige" udgave, tager pokkers lang ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En hurtig rababerkage, som smager ekstra dejlig med lidt creme fraise eller flødeskum til. I min fryser gemmer sig flere poser med rabar...
-
En luftig, sur-sød citronkage - Meyers opskrift på en citronmåne. Da jeg bagte gaffelsmåkager på kartoffelmel var jeg meget positivt over...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar