Her er en opskrift på nogle boller, hvor dejen skal røres sammen om aften, og hæver på køkkenbordet om natten. De er mere fiberholdige end sædvanlige hvedmelsboller og meget smagsfulde. Desværre blev bollerne lidt for flade efter min smag, så næste gang vil jeg forsøge at bage dem i f.eks. muffinsforme (og give dem lidt ekstra tid i ovnen).
Det skal du bruge 12 stk.:
½ pk gær (25 g)
4 dl. lunken vand
3 spsk smagsneutral olie f.eks. raps- eller vindruekerneolie
1 tsk salt
1½ dl. kærnemælk
100 g mandler (75 g til dejen og 25 g til drys)
100 g rugmel
200 g hvid hvedemel
50 g havregryn
50 g hvedemel
2 spsk stødt kanel
Sådan gør du:
Hvis ikke du har købt mandelsnitter, så start med at kog, smutte og hakke mandlerne groft.
Smulder gæret i en skål, og hæld vandet over. Rør til gæret er opløst.
Tilsæt olie, salt og kærnemælk og rør.
Rør resten af ingredienserne i - husk kun 75 g. mandlerne.
Dejen er meget våd og klæbrig.
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve natten over.
Næste morgen tænder du ovnen på 200 grader varmluft.
Læg bagepapir på 2 stykker bradepander.
Dyp en spiseske i en lille skål med vand, og læg en klump dej på pladen.
Efter hver klat dypper du skeen i vandet, så hænger den ikke fast.
Drys mandler og kanel over og bag bollerne i 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar