mandag den 28. april 2014

Hindbær mazarintærte

Cremet mazarintærte med friske hindbær

Da macipanen kom på tilbud efter jul, så købte jeg stort ind til mit bagelager. Og da marcipanen jo skal bruges inden den udløber til juni, så fik jeg den ide, at bage en mazarintærte. Og det dejlige solskinsvejr som vi har haft den seneste tid indbød naturligvis til, at der skulle friske bær i tærten.

Fyldet er dejligt cremet og hindbærene passer godt til den søde marcipan.



Sværhedsgrad:
Let-middel

Tidsforbrug: 
I alt 1 time og 40 minutter
Mørdej 20 minutters tilberedningstid og 30 minutter på køl.
Fyld 20-30 minutters tilberedningstid
Bagtid 50 minutter

Det skal du bruge til 1 tærte: 

Mørdejen:
300 g hvedemel
150 g smør
100 g flormelis
1 æg

Fyld:
125 g marcipan
75 g sukker
50 smør, stuetemperatur
1 æg

250 g friske hindbær

Bagt i: 
Tærten er bagt i et bundløst tærtefad på 27 cm. Du kan sagens brurge et fad som ikke er bundløst.

Sådan gør du: 

Mørdejen:
Bland mel og flormelis i en skål.
Skær smørret i tern og hæld det ned i skålen.
Med fingrespidserne finddeler du smørret i mel og flormelis til det ligner små krummer.
Slå ægget ud i krummerne og samle dejen, ved at ælte den sammen med hænderne.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Mørdejen rulles lettest ud, når den er kold.

Fyld:
Imens mørdejen er på køl, så kan du tilberede fyldet.
Riv marcipanen groft på et rivjern.
Rør sukker i.
Hvis dit smør er for koldt, så blødgør det over et vandbad eller i mikroovnen.
Med hænderne ælter du smørret ind i marcipanen og sukkeret.
Til sidst æltes ægget i.
Skyld hindbærene.

Tærten samles og bages:
Tænd ovnen på 185 grader almindelig under/over-varme.
Tag mørdejen ud af køleskabet.
Rul mørdejen ud, så den passer til dit fad. Du kan f.eks. rulle dejen ud mellem 2 stykker bagepapir eller på et meldrysset bord.
Læg dejen i fadet (fadet skal ikke smørres).
Pres forsigtigt dejen godt ned i fadet og langs kanten.
Hæld fyldet over bunden og glat den jævnt ud.
Fordel de friske hindbær i fyldet.
Bag kagen på 2. nederst rille i 50 minutter.

Servering:
Kagen kan spises lun og kold, og den smager dejligt med creme fraise serveret til. Hvis du er til lakrids trenden, så kan du eventuelt røre lidt lakrids pulver ud i creme fraisen.

Holdbarhed og opbevaring: 
Når tærten er helt afkølet, så skal den opbevares i køleskabet. Kagen smager dejligt 2-3 dage efter, at den er tilberedt.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Denne opskrift er inspireret af Mette Blomsterbergs Kirsebærmazariner fra bogen "Søde sager". I bogen bages 15 små mazariner med Amarena kirsebær og lyserød glasur.





Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage