Cremet mazarintærte med friske hindbær
Da macipanen kom på tilbud efter jul, så købte jeg stort ind til mit bagelager. Og da marcipanen jo skal bruges inden den udløber til juni, så fik jeg den ide, at bage en mazarintærte. Og det dejlige solskinsvejr som vi har haft den seneste tid indbød naturligvis til, at der skulle friske bær i tærten.
Fyldet er dejligt cremet og hindbærene passer godt til den søde marcipan.
Sværhedsgrad:
Let-middel
Tidsforbrug:
I alt 1 time og 40 minutter
Mørdej 20 minutters tilberedningstid og 30 minutter på køl.
Fyld 20-30 minutters tilberedningstid
Bagtid 50 minutter
Det skal du bruge til 1 tærte:
Mørdejen:
300 g hvedemel
150 g smør
100 g flormelis
1 æg
Fyld:
125 g marcipan
75 g sukker
50 smør, stuetemperatur
1 æg
250 g friske hindbær
Bagt i:
Tærten er bagt i et bundløst tærtefad på 27 cm. Du kan sagens brurge et fad som ikke er bundløst.
Sådan gør du:
Mørdejen:
Bland mel og flormelis i en skål.
Skær smørret i tern og hæld det ned i skålen.
Med fingrespidserne finddeler du smørret i mel og flormelis til det ligner små krummer.
Slå ægget ud i krummerne og samle dejen, ved at ælte den sammen med hænderne.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Mørdejen rulles lettest ud, når den er kold.
Fyld:
Imens mørdejen er på køl, så kan du tilberede fyldet.
Riv marcipanen groft på et rivjern.
Rør sukker i.
Hvis dit smør er for koldt, så blødgør det over et vandbad eller i mikroovnen.
Med hænderne ælter du smørret ind i marcipanen og sukkeret.
Til sidst æltes ægget i.
Skyld hindbærene.
Tærten samles og bages:
Tænd ovnen på 185 grader almindelig under/over-varme.
Tag mørdejen ud af køleskabet.
Rul mørdejen ud, så den passer til dit fad. Du kan f.eks. rulle dejen ud mellem 2 stykker bagepapir eller på et meldrysset bord.
Læg dejen i fadet (fadet skal ikke smørres).
Pres forsigtigt dejen godt ned i fadet og langs kanten.
Hæld fyldet over bunden og glat den jævnt ud.
Fordel de friske hindbær i fyldet.
Bag kagen på 2. nederst rille i 50 minutter.
Servering:
Kagen kan spises lun og kold, og den smager dejligt med creme fraise serveret til. Hvis du er til lakrids trenden, så kan du eventuelt røre lidt lakrids pulver ud i creme fraisen.
Holdbarhed og opbevaring:
Når tærten er helt afkølet, så skal den opbevares i køleskabet. Kagen smager dejligt 2-3 dage efter, at den er tilberedt.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift er inspireret af Mette Blomsterbergs Kirsebærmazariner fra bogen "Søde sager". I bogen bages 15 små mazariner med Amarena kirsebær og lyserød glasur.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar