torsdag den 3. april 2014

Mexicansk chokoladebrød

Et grahams- og hvedemelsbrød med chokolademidte

Da jeg så opskriften på dette mexicanske chokoladebrød, så tænkte jeg, at selve opskriften lød lidt kedeligt, men ideen med chokolademidten, kunne jeg simpelthen ikke stå for.

Brødet er ikke særlig velsmagende, men ideen med chokolademidten den holder 100 %. Dels ser det flot ud, og så giver det brødet en mørk bitter smag. Jeg vil helt sikkert bruge ideen en anden gang f.eks. til et form franskbrød eller yoghurtbrød.




Her er opskriften, men det er altså kun ideen, at jeg anbefaler.
Hvis du vil prøve ideen med andre brød opskrifter, så kig i under oversigten til højre. Denne opskrift kunne f.eks. bruges: http://mullehuset.blogspot.dk/2013/02/bldt-formfranskbrd.html

Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
Ca. 40 minutters tilberedningstid og 40 minutters bagetid.

Det skal du bruge til 2 brød: 
25 g / ½ pk gær
2 dl mælk
25 g smør
2 dl vand
1 tsk salt
250 g grahamsmel
300 g hvedemel
3 spsk kakao

Ekstra mel til bordet og vand til pensling.

Bages i: 
Bages i 2 franskbrødsforme på 2 liter.

Sådan gør du: 
Smuldre gæren, og rør den ud i mælken, som skal være lunet i mikroovnen eller en gryde.
Smelt smørret og hæld vandet i.
Rør det i gær-mælken sammen med salt, grahamsmel og hvedemelet.
Ælt dejen godt igennem, læg et viskestykke over skålen, og stil den til 1. hævning ved stuetemperatur i 45 minutter.

Efter 1. hævning deles dejen i 2 lige store stykker. Læg den ene dejklump til side.
Drys kakao over den anden dejklump, og ælt kakaoen ind i dejen.
Del nu kakaodejen i 2 og den lyse dej i 2. Så du har 4 i alt.
Rul de to hvide deje ud, så den passer i længden med dine franskbrødsforme.
Rul de 2 kakaodeje til pølser, og læg en på hver af de hvide udrullede deje. Rul den hvide dejen omkring kakaodejen, og læg brødene i dine smurte brødforme.
Lad brødene hæve i 30 minutters tid, med et viskestykke over.

Tænd ovnen på 225 grader almindelig under/over-varme.
Pensel brødene med vand, og bag brødene i 35 minutter til de er sprøde, gyldne og lyder hule, når du banker under dem.
Afkøl brødene på en rist.

Holdbarhed og opbevaring: 
Når brødene er afkølet, skal de opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder/pose. Brødene skal spises samme dag, som de er bagt - hvis du har rester, så kan du f.eks. bruge dem til en brødbudding.

Inspiration: 
Denne opskrift er fra Gyldendals Bagebog.






Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage