Et grahams- og hvedemelsbrød med chokolademidte
Da jeg så opskriften på dette mexicanske chokoladebrød, så tænkte jeg, at selve opskriften lød lidt kedeligt, men ideen med chokolademidten, kunne jeg simpelthen ikke stå for.
Brødet er ikke særlig velsmagende, men ideen med chokolademidten den holder 100 %. Dels ser det flot ud, og så giver det brødet en mørk bitter smag. Jeg vil helt sikkert bruge ideen en anden gang f.eks. til et form franskbrød eller yoghurtbrød.
Her er opskriften, men det er altså kun ideen, at jeg anbefaler.
Hvis du vil prøve ideen med andre brød opskrifter, så kig i under oversigten til højre. Denne opskrift kunne f.eks. bruges: http://mullehuset.blogspot.dk/2013/02/bldt-formfranskbrd.html
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
Ca. 40 minutters tilberedningstid og 40 minutters bagetid.
Det skal du bruge til 2 brød:
25 g / ½ pk gær
2 dl mælk
25 g smør
2 dl vand
1 tsk salt
250 g grahamsmel
300 g hvedemel
3 spsk kakao
Ekstra mel til bordet og vand til pensling.
Bages i:
Bages i 2 franskbrødsforme på 2 liter.
Sådan gør du:
Smuldre gæren, og rør den ud i mælken, som skal være lunet i mikroovnen eller en gryde.
Smelt smørret og hæld vandet i.
Rør det i gær-mælken sammen med salt, grahamsmel og hvedemelet.
Ælt dejen godt igennem, læg et viskestykke over skålen, og stil den til 1. hævning ved stuetemperatur i 45 minutter.
Efter 1. hævning deles dejen i 2 lige store stykker. Læg den ene dejklump til side.
Drys kakao over den anden dejklump, og ælt kakaoen ind i dejen.
Del nu kakaodejen i 2 og den lyse dej i 2. Så du har 4 i alt.
Rul de to hvide deje ud, så den passer i længden med dine franskbrødsforme.
Rul de 2 kakaodeje til pølser, og læg en på hver af de hvide udrullede deje. Rul den hvide dejen omkring kakaodejen, og læg brødene i dine smurte brødforme.
Lad brødene hæve i 30 minutters tid, med et viskestykke over.
Tænd ovnen på 225 grader almindelig under/over-varme.
Pensel brødene med vand, og bag brødene i 35 minutter til de er sprøde, gyldne og lyder hule, når du banker under dem.
Afkøl brødene på en rist.
Holdbarhed og opbevaring:
Når brødene er afkølet, skal de opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder/pose. Brødene skal spises samme dag, som de er bagt - hvis du har rester, så kan du f.eks. bruge dem til en brødbudding.
Inspiration:
Denne opskrift er fra Gyldendals Bagebog.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar