lørdag den 26. april 2014

Påske lagkage

Påskegul marcipanovertrukket chokoladekage med hindbærmousse og smørcreme.

Da jeg var i London tilbage i november måned sidste år, købte jeg marcipan med hjem i forskellige farver. En af disse var en dejlig påskegul farve.

Jeg tænkte, at netop denne gule marcipan ville gøre sig fantastisk på en fin påskegul lagkage.Lagkagen dur selvfølgelig til alle tider, og også med en anden farve marcipan.

Det er en chokolade sponge/svampe kage med hindbærmousse og smørcreme. Marcipanen er drysset med  flormelis over et stencil mønster.



Sværhedsgrad: 
Middel.

Tidsforbrug: 
30 minutters tilberedningstid på kagen, som skal bages i 45-50 minutter.
20-30 minutters tilberedningstid på hindbærmoussen, som skal stå på køl i minimum 1 time.
10 minutter på smørcremen
Ca. 30 minutters tid på at samle og pynte kagen.

Det skal du bruge til chokolade sponge/svampe kagen:
120 g smør
300 g sukker
2 æg
1 dl kakao pulver
2 tsk vaniljesukker
5 1/4 dl kærnemælk
300 g hvedemel
1 tsk natron
3 tsk hvidvinseddike

Smør til formen

Bages i 1 springform på ca. 25 cm.

Sådan gør du med kagen: 
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk smør og sukker blødt og luftigt. Hvis smørret er meget koldt, så kan du skære det i tern og lune det lidt i mikroovnen eller over et vandbad.
Pisk et æg i ad gangen.
Pisk kakaopulver og vaniljesukker i.
Rør forsigtigt og skiftevis kærnemælk og hvedemelet i lidt ad gangen.
Rør natron i hvidvinseddiken (det bruser op) og rør det i dejen.
Smør springformen grundigt og hæld dejen i.
Bag kagen i 45-50 minutters tid. 
Se til kagen allerede efter 35-40 minutter, om den skal have mere. Stik i den, og hænger der dej ved, så skal den bages i længere tid. Du kan også trykke let på kagen, og virker den fjedrene, så er den færdig. 
Kagen afkøles og sættes i køleskabet i en lukket beholder/pose, til den skal deles. Den er lettest at dele kold, men du kan også sagens dele den lettere afkølet, så er den bare meget mere blød. 

Det skal du bruge til hindbær moussen:
125 g frosne hindbær, frosne
2-3 spsk sukker 
½ tsk vaniliesukker 
½ dl yoghurt naturel 
2 plader husblas
1 1/4 dl piskefløde 

Sådan gør du med den hindbær moussen: 
Hæld hindbærene i en gryde, drys sukker og vaniljesukker over, og kog hindbærene 1 minuts tid. 
Si frøene fra hindbærene, og smid dem ud. 
Hæld yoghurten i og rør rundt. 
Pisk piskefløden til flødeskum og rør den sammen med hindbærblandingen. 
Læg husblassen i koldt vand i 5-10 minutter. 
Kram vandet fra husblassen og smelt den over et vandbad. 
Hæld nu 1 spsk hindbærmousse i skålen med den smeltede husblas og rør, gentag og gentag og gentag, indtil husblassen er rørt så meget ud med hindbærmoussen, at den er blevet afkølet, så rører du al moussen i og stiller den på køl i minimum 1 times tid, og gerne til næste dag. 
Hvis du bare hælder den varme husblas i moussen på en gang, så får den et "kuldechok", og så kan du få "husblas-vingummier" i moussen. 

Smørcreme/frosting: 
50 g smør 
125 g flormelis
1 spsk vaniljearoma 

Sådan gør du med smørcremen: 
Smørret skal have stuetemperatur, og røres så sammen med flormelis og vaniljearoma. 
Hvis ikke du bruger smørcremen med det samme, så sæt den i køleskabet, og tag den ud 10 minutters tid før vil smøre den på kagen. 
Smørcremen kan holde sig flere dag i køleskabet. 

Det skal du bruge til pynten: 
500 g overtræksmarcipan 
Flormelis til bordet, når marcipanen skal rulles ud og til mønsteret 
Eventuel stencil for at flormelissen skal drysses i et mønster

Sådan samles og pyntes kagen: 
Skær toppen af kagen, så fladen er vandret.
Del kagen i 3 lagkagebunde. 
Læg 1 bund på dit kagefad.
Fordel hindbærmoussen jævnt over bunden og læg 2. bund over. 
Smør smørcremen på den 2. lagkagebund og læg 3. bund over. 
Rul marcipanen ud i det rette mål på et bord drysset med flormelis. 
Læg marcipanen over kagen, og drys med flormelis og brug eventuelt en mønster stencil. 
Sæt kagen i køleskabet indtil den 15 minutters tid før den skal bruges. 

Holdbarhed og opbevaring: 
Kagen skal stå i køleskabet, og gerne i en lukket beholder, så den ikke tager smag af øvrige madvare (eventuelt stærktlugtende). Kagen kan holde sig i op til 3 dages tid. 









Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage