Saftigt brød med sprød skorpe bagt med kartofler og rugmel
Hvis du har nogle kartofler i overskud fra aftensmaden, så kan du med fordel bruge dem i et brød. Kartoflerne gør brødet dejligt saftigt, og den sprøde skorpe er meget lækker. Brødet falder lidt sammen, når det bages, men det er stadig luftigt inden i.
Du kan spise brødet med kødpålæg, men det er altså også super lækkert helt nybagt og lunt med smør og marmelade.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
30 minutters tilberedningstid og 2 x 45 minutters hævning, bages i 40 minutter.
Det skal du bruge til 2 brød:
5 dl mælk
400 g kartofler
1 spsk salt
200 g rugmel
1 pk / 50 g gær
450-500 g hvedemel
Smør og rasp til formen
Bages i:
2 rugbrødsforme på 2 liter.
Sådan gør du:
Lun mælken i mikroovnen eller i en gryde.
Mos kartoflerne i halvdelen af den lune mælk med salt og rugmel.
Smuldre gæren og rør den ud i den anden halvdel af mælken.
Rør kartoffelblandingen i.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, og rør/ælt. Dejen skal være klistret.
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 45 minutters tid.
Når dejen har hævet 1. gang, ælter du den let igennem, og deler den i 2, som formes til brød.
Pensel formene med smør, drys dem med rasp og læg brødene i.
Læg et viskestykke over brødene, og lad dem hæve anden gang ved stuetemperatur i 30-45 minutters tid til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 225 grader almindelig under/over-varme.
Pensel brødene med vand og drys rasp over.
Bag brødene i 10 minutter, hvorefter du skruer ned på 200 grader og bager dem i 30 minutter.
Vend brødene ud på en rist til afkøling, så de bevare den sprøde skorpe.
Holdbarhed og opbevaring:
Når brødene er afkølet, så skal de opbevares i en lukket beholder/pose ved stuetemperatur eller i køleskabet. Kartoffelbrødet smager allerbedst, samme dag som det er bagt, men er også helt fint på 2. og 3. dagen.
Inspiration:
Denne opskrift er inspireret af en opskrift fra Gyldendals Bagebog. I den opskrift tilføjes der 3 spsk kommen, så det kan du f.eks. prøve, hvis det er i din smag.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar