onsdag den 30. april 2014

Vanilje penna cotta

En superlet dessert som smager himmelsk

Da jeg en sen aften havde lyst til at bage, så fik jeg den ide, at koge Penna Cotta - det tager nemlig ikke så lang tid, og klokken var tæt på sengetid.

Penna Cotta er utrolig let at tilberede, og det er en blanding mellem en fløderand og en budding. Du kan desuden servere desserten med forskelligt tilbehør som f.eks. frisk frugt, frugt sauce, chokolade eller karamel sauce...



Panna cotta er en italiensk dessert, og oversat betyder Panna cotta kogt fløde. Traditionelt tilberedes desserten ved, at koges fløde op med sukker og en smagsgiver, som traditionelt set bør være vanilje, men du kan let tilberede penna cotta med en anden smagsgiver.

Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
20 minutters tilberedningstid og minimum 2 timer på køl.

Det skal du bruge til 6 stk.:
5 dl piskefløde
75 g sukker
1 stang vanilje (kan erstattes med 2 tsk vaniljesukker)
4 blade husblas

Tilberedes i: 
Jeg brugte 1 1/4 dl. alu-forme, men du kan også bruge glas eller porcelæn.Du kan også hælde penna cottaen i glas, og serverer desserten direkte fra glasset.

Sådan gør du: 
Skær vaniljestangen over, skrab kornene ud, og mos dem ud i en spsk. sukker. (Så klumper kornene ikke sammen).
Hæld piskefløden, sukker og vaniljen i en gryde.
Ved middel varme og under omrøring varmer du desserten til kogepunktet. Sukkeret skal være opløst.
Imens lægges husblassen i blød i 5-10 minutters tid. Knug vandet fra og smelt husblassen over et vandbad.
Rør den varme husblas i desserten.
Hæld desserten i formene, og dæk dem til med f.eks. folie.
Stil desserten i køleskabet i minimum 2 timer til den er stivnet - gerne til næste dag.

Når desserten skal serveres, folder du et viskestykke/klud dyppet i meget varmt vand om formene, inden du vender dem ud på desserttallerken. Anret desserten med frugt eller andet tilbehør.Jeg serverede desserten med friske hindbær.

Holdbarhed og opbevaring: 
Penna cotta kan fryses, så spises al desserten ikke, kan du gemme den i fryseren til en anden dag. I køleskabet holder den sig i 2 dages tid.




Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage