En meget let opskrift på en kanelkage med pære
Denne opskrift er utrolig let, og kagen smager simpelthen fantastisk. Du kan sagens bage kanelkagen uden pære, eller du kan erstatte pære med æbler.
Når du tilføjer frugt til kagen, så bliver den mere svampet - altså på den gode måde.
Kanelkagen er også fantastisk som en klassenstimekage med chokoladeglasur. Se opskriften her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2012/08/ktk-klassenstimekage.html
Tilberedningstid:
30 minutters tilberedningstid og 20 minutter i ovnen.
Det skal du bruge:
400 g pære (uden skræl og skåret i både)
175 g smør
500 g sukker
600 g hvedemel
3 spsk kanel stødt
3 tsk natron
7,5 dl. kærnemælk
Ekstra kanelsukker til at drysse over kagen.
Bageform:
Kagen bages i en bageform med bagepapir på ca.25x35 cm - det er omkring halv størrelse af en almindelig bradepande.
Sådan gør du:
Skræl pærerne og skær dem i både.
Vend forsigtigt pærebådene i en lille smule mel, så synker de ikke til bunds i dejen.
Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt smørret i en gryde.
Bland nu sukker, mel, kanel og natron i en stor skål med en grydeske.
Hæld kærnemælken i det smeltet smør, og hæld det i melblandingen.
Rør godt til dejen er ensartet.
Hæld dejen i bageformen med bagepapir og glat dejen jævnt ud.
Læg pærebådene i dejen i et fint mønster og drys med kanelsukker over dem.
Bag kagen i ovnen i 20 minutter.
Stik i kagen og hænger der dej ved, så skal kagen have længere tid.
Holdbarhed og opbevaring:
Når kagen er afkølet skal den opbevares i en lukket beholder/pose ved stuetemperatur. Hvis du ikke spiser kagen indenfor samme døgn, som den er bagt, så sæt den i køleskabet og tag den ud ½ times tid før du serverer den.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
2 kommentarer:
Hej
Jeg har nu bagt din kanelkage med pærer 2 gange i en form medde mål du angiver. Hvergang har jeg måttet bage den 40 min som min. for at den ikke hænger i pinden.
Er målet på formen ukorrekt eller er der fejl i bagetiden?
Med venlig hilsen
Vibeke Larsen
Kæreste Vibeke, 1000 tak for din kommentar. Jeg havde ikke opdaget fejlen, hvis du ikke havde brugt tiden på, at gøre mig opmærksom på det.
Kagen skal bages i 40 minutter. FYRRE MINUTTER. Sådan! :-)
Igen tak - og mange bagehilsner fra Mulle
Send en kommentar