Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur
Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der den med nougatfyld, og begge dele smager herligt. Men når jeg har bagt de varianter nogle gange, så får jeg lyst til at prøve noget nyt.
Jeg har prøvet, at bage hindbær-kransekage (mums, det var godt), og dette Nytår kunne jeg heller ikke bare holde mig til det traditionelle. Det blev derfor til Choko-orange kransekage, og resultatet blev rigtig godt. Den friske smag står virkelig godt til al det søde.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
45-60 minutters tilberedningstid, 30 minutters hviletid og 10-12 minutters bagetid.
Det skal du bruge til ca. 30 stk. på ca. 5 cm:
500 g marcipan (eller Kranse XX)
125 g flormelis
Skal fra 1 ikke-sprøjtet appelsin (fintrevet)
3/4-1 æggehvide
25 g finthakket mørk chokolade
Ekstra flormelis til bordet.
Glasur:
100 g flormelis
Nogle spsk. kakaopulver (tror jeg brugte ca. 3 - prøv dig frem)
Nogle spsk kogende vand
ca. 2 spsk. kandiseret appelsinskal til at sætte på toppen
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 210 grader almindelig over- og undervarme.
Skær marcipanen i små firkanter og kom det i en skål med flormelis og den fintrevet appelsinskal.
Ælt det sammen ved at hæld lidt æggehvide i ad gangen.
Brug en spiseske til at hælde æggehviden i dejen lidt ad gangen, ellers risikerer du at hælde hele hviden i, da den er svær at skille, også selv om den piskes lidt.
Dejen må ikke være for tør, så den sprækker, men den må heller ikke være klistret.
Læg dejen på køl i ca. 30 minutters tid.
Tril dejen i pølser (ca. 2 cm i diameter) på et flormelis drysset bord.
Pres pølserne flade eventuelt med en kagerulle, og drys chokolade i midten, rul så pølserne sammen om chokoladen.
Skær pølserne i skiver på ca. 5 cm.
Form stykkerne til små trekantstoppe (du kan også lade dem være runde), og sæt dem på en bageplade med bagepapir. De kan sagens alle være på bagepladen, for de hæver ikke.
Bag kagerne øverst i ovnen i 10-12 minutter, til de har fået en let gylden farve på toppen. Sæt en bageplade i ovnen under bagepladen med kagerne, så de ikke får for meget i bunden.
Lad kagerne afkøle på bagepladen.
Bland ingredienserne til glasuren og sprøjt den på kagerne (brug f.eks. en frostpose, hvor du klipper et lille hul). Efter hver kage har fået glasur, lægger du et stykke kandiseret appelsinskal på toppen.
Holdbarhed og opbevaring:
De afkølet kransekager kan holde sig i flere dage i køleskabet. Du kan også fryse dem ned (også med glasuren). Når du skal bruge kransekagerne, tager du dem op ad fryseren 4-5 timer før de skal spises.
Tips!
Efterfølgende har jeg tænkt, at chokoladen sagens kunne være æltet ind i dejen med de øvrige ingredienser. Det er lettere, men så kan chokoladen ses uden på.
Hvis du vil se en opskrift på kransekage med nougat, så se: her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/12/kransekage-med-nougat.html
Hvis du vil se opskriften på hindbær kransekage, så kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/12/hindbr-kransekage.html
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne ide og opskrift har jeg selv fundet på :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar