onsdag den 30. december 2015

Choko-orange kransekage

Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur

Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der den med nougatfyld, og begge dele smager herligt. Men når jeg har bagt de varianter nogle gange, så får jeg lyst til at prøve noget nyt.

Jeg har prøvet, at bage hindbær-kransekage (mums, det var godt), og dette Nytår kunne jeg heller ikke bare holde mig til det traditionelle. Det blev derfor til Choko-orange kransekage, og resultatet blev rigtig godt. Den friske smag står virkelig godt til al det søde.


Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
45-60 minutters tilberedningstid, 30 minutters hviletid og 10-12 minutters bagetid.

Det skal du bruge til ca. 30 stk. på ca. 5 cm: 
500 g marcipan (eller Kranse XX)
125 g flormelis
Skal fra 1 ikke-sprøjtet appelsin (fintrevet)
3/4-1 æggehvide
25 g finthakket mørk chokolade

Ekstra flormelis til bordet.

Glasur:
100 g flormelis
Nogle spsk. kakaopulver (tror jeg brugte ca. 3 - prøv dig frem)
Nogle spsk kogende vand
ca. 2 spsk. kandiseret appelsinskal til at sætte på toppen

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 210 grader almindelig over- og undervarme.
Skær marcipanen i små firkanter og kom det i en skål med flormelis og den fintrevet appelsinskal.
Ælt det sammen ved at hæld lidt æggehvide i ad gangen.
Brug en spiseske til at hælde æggehviden i dejen lidt ad gangen, ellers risikerer du at hælde hele hviden i, da den er svær at skille, også selv om den piskes lidt.
Dejen må ikke være for tør, så den sprækker, men den må heller ikke være klistret.
Læg dejen på køl i ca. 30 minutters tid.
Tril dejen i pølser (ca. 2 cm i diameter) på et flormelis drysset bord.
Pres pølserne flade eventuelt med en kagerulle, og drys chokolade i midten, rul så pølserne sammen om chokoladen.
Skær pølserne i skiver på ca. 5 cm.
Form stykkerne til små trekantstoppe (du kan også lade dem være runde), og sæt dem på en bageplade med bagepapir. De kan sagens alle være på bagepladen, for de hæver ikke.
Bag kagerne øverst i ovnen i 10-12 minutter, til de har fået en let gylden farve på toppen. Sæt en bageplade i ovnen under bagepladen med kagerne, så de ikke får for meget i bunden.
Lad kagerne afkøle på bagepladen.

Bland ingredienserne til glasuren og sprøjt den på kagerne (brug f.eks. en frostpose, hvor du klipper et lille hul). Efter hver kage har fået glasur, lægger du et stykke kandiseret appelsinskal på toppen.

Holdbarhed og opbevaring: 
De afkølet kransekager kan holde sig i flere dage i køleskabet. Du kan også fryse dem ned (også med glasuren). Når du skal bruge kransekagerne, tager du dem op ad fryseren 4-5 timer før de skal spises.

Tips!

Efterfølgende har jeg tænkt, at chokoladen sagens kunne være æltet ind i dejen med de øvrige ingredienser. Det er lettere, men så kan chokoladen ses uden på.

Hvis du vil se en opskrift på kransekage med nougat, så se: her: http://mullehuset.blogspot.dk/2012/12/kransekage-med-nougat.html

Hvis du vil se opskriften på hindbær kransekage, så kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/12/hindbr-kransekage.html

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Denne ide og opskrift har jeg selv fundet på :-)








Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage