Bløde boller med en gennemtrængende frisk smag af appelsin
Jeg havde nogle økologisk usprøjtede appelsiner i overskud i køleskabet. Og da min storebror og hans kone kom på besøg, ville jeg bage boller, og fik den ide, at komme appelsin i dejen - både skal og saft.
Resultatet blev til disse gode bløde boller med en rigtig god gennemtrængende smag af appelsin.
Tidsforbrug
30 minutters tilberedningstid på dejen, 2 x 45 minutters hævetid og ca. 25 minutter i ovnen.
Sværhedsgrad
Let.
Det skal du bruge til ca. 16 stk.
25 g / ½ pakke gær
1 dl vand
1 usprøjtet appelsin, både saft og skal
1 tsk honning
½ tsk fint salt
120 g groftrevet gulerødder (ca. 2 stk mellemstørrelse)
50 g smør
1 dl kærnemælk
1 dl fuldkorns hvedemel
Ca. 3½ dl hvedemel
Pensles med vand
Bages på bageplade med bagepapir.
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet - som skal være lunken.
Riv appelsinen fint og pres saften fra. Rør begge dele i dejen.
Rør honning, salt og groftrevet gulerødder i.
Smelt smørret og rør kærnemælken ud i det, og rør begge dele i dejen.
Rør fuldkornshvedemel i.
Rør til sidst hvedemel i indtil du har en ensartet men klisteret dej. Dejen må ikke få for meget mel, så måske skal du ikke bruge al melet. Du kan sagens rører denne dej, og behøver ikke ælte den med hænderne.
Læg dejen i en skål dækket med viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter ved stuetemperatur.
Efter første hævning hældes dejen ud på et meldrysset bord, og formes til 16 boller.
Læg bollerne på din bageplade med bagepapir.
Læg et viskestykke over bollerne og lad dem hæve anden gang igen i 45 minutters tid til dobbelt størrelse.
Efter anden hævning tændes ovnen på 210 graders varme almindelig under/over-varme.
Pensel bollerne med vand og bag dem i ca. 25 minutter midt i ovnen til de er let gyldne. Hvis de lyder hule når du banker let i bunden af dem, så har de fået tilstrækkeligt.
Holdbarhed og opbevaring
Når bollerne er helt afkølet, skal de opbevares i en lufttæt beholder/pose ved stuetemperatur.
Bollerne smager allerbedst, samme dag som de er bagt.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar