søndag den 20. december 2015

Honninghjerter med chokolade (bages samme dag som dejen tilberedes)

Hjemmelavede honninghjerter med mørk chokolade

I min familie er vi helt vilde med honninghjerter. Både min kæreste, store søn og jeg. Men men men... det er altså kun min søn, som kan lide hjerterne med krymmel på. Uf! Der kan vi voksne ikke være med.

I år har det været særligt udfordrende, at finde honninghjerter uden krymmel. Jeg er selv allermest glad for dem med glansbillede... Nåh men, når de ikke kan købes, så må de jo bages. Her er en opskrift på honninghjerter - hvor dejen ikke skal stå i længere tid, før de bages. De smager ganske glimragende (jo, det kan man godt sige) i en juletid.


Sværhedsgrad
Middel

Tidsforbrug
30 minutter på tilberedning af dejen, 1 time på køl, 15 minutter på at rulle ud og udstikke, bages i 12 minutter, køles i 15 minutter, chokolade på tager ca. 15 minutter... så alt i alt omkring 2½ times tid. Men det er det hele værd.

Det skal du bruge til omkring 12 stk.
150 g brun farin
150 g honning
125 g smør
2 æg
500 g hvedemel
1 tsk hjortetaksalt
1 tsk stødt kanel, ingefær og nelliker

Pensles med 100 g mørk smeltet chokolade.
Bages på 2 bageplader med bagepapir.
Udstikkes med en hjerteform på 8 cm. i bredden eller anden udstikker. Alternativt kan du skære hjerterne ud af dejen med en kniv - det tager bare lidt tid.

Pyntes eventuelt med krymmel, frysetørret bær/frugt, glasur eller glasbillede.

Sådan gør du 
I en gryde smelter du brun farin, honning og smør sammen.
Lad det køle lidt af, så det er nogenlunde kropstemperatur.
Rør æggene i.
Bland mel med hjortetaksalt og krydderier, og og rør det i dejen.
Dejen er klisteret og blød, men vil blive fast efter ca. ½ times tid i køleskabet.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft (alternativ bag en plade af gangen på almindelig under-over-varme på 200 grader).
Rul dejen ud på et meldrysset bord til den har 1 cm tykkelse.
Udstik eller skær honninghjerterne ud.
Ælt overskydende dej sammen, og rul ud og udstik igen, til der er ikke er mere dej.
Bag kagerne i midten af ovnen i 12 minutter.
Kagerne bliver lidt lysere, når de bages.
Giv ikke kagerne mere end de 12 minutter, for de bliver sprødere, når de køles af.
Afkøl desuden kagerne på en bagerist.

Når kagerne er helt afkølet, smelter du chokoladen over et vandbad og pensler den på kagerne. Du kan eventuelt pynte kagerne med krymmel, frysetørret bær eller guld støv. Du kan også vente til chokoladen er stivnet, og sætte et glasbillede sat fast med en lille klat glasur.

Holdbarhed og opbevaring 
Honninghjerterne skal opbevares i en lukket beholder ved stuetemperatur. De kan holde sig i op til 3-4 dages tid.

Inspiration
Denne opskrift er fra magasinet BoligLiv - Kristinas køkken. Jeg har dog undladt reven skal af en citron, da det smager al for meget igennem, og overdøver krydderiernes smag.





Jeg havde ikke en stor hjerteudstikker (på daværende tidspunkt), så efter at have skåret 3 hjerter med kniv, blev den runde udstikker fundet frem. Der er en 5 måneders baby i huset, så tiden er begrænset, og sådan må det bare være :-)


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage