Hjemmelavede honninghjerter med mørk chokolade
I min familie er vi helt vilde med honninghjerter. Både min kæreste, store søn og jeg. Men men men... det er altså kun min søn, som kan lide hjerterne med krymmel på. Uf! Der kan vi voksne ikke være med.
I år har det været særligt udfordrende, at finde honninghjerter uden krymmel. Jeg er selv allermest glad for dem med glansbillede... Nåh men, når de ikke kan købes, så må de jo bages. Her er en opskrift på honninghjerter - hvor dejen ikke skal stå i længere tid, før de bages. De smager ganske glimragende (jo, det kan man godt sige) i en juletid.
Sværhedsgrad
Middel
Tidsforbrug
30 minutter på tilberedning af dejen, 1 time på køl, 15 minutter på at rulle ud og udstikke, bages i 12 minutter, køles i 15 minutter, chokolade på tager ca. 15 minutter... så alt i alt omkring 2½ times tid. Men det er det hele værd.
Det skal du bruge til omkring 12 stk.
150 g brun farin
150 g honning
125 g smør
2 æg
500 g hvedemel
1 tsk hjortetaksalt
1 tsk stødt kanel, ingefær og nelliker
Pensles med 100 g mørk smeltet chokolade.
Bages på 2 bageplader med bagepapir.
Udstikkes med en hjerteform på 8 cm. i bredden eller anden udstikker. Alternativt kan du skære hjerterne ud af dejen med en kniv - det tager bare lidt tid.
Pyntes eventuelt med krymmel, frysetørret bær/frugt, glasur eller glasbillede.
Sådan gør du
I en gryde smelter du brun farin, honning og smør sammen.
Lad det køle lidt af, så det er nogenlunde kropstemperatur.
Rør æggene i.
Bland mel med hjortetaksalt og krydderier, og og rør det i dejen.
Dejen er klisteret og blød, men vil blive fast efter ca. ½ times tid i køleskabet.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft (alternativ bag en plade af gangen på almindelig under-over-varme på 200 grader).
Rul dejen ud på et meldrysset bord til den har 1 cm tykkelse.
Udstik eller skær honninghjerterne ud.
Ælt overskydende dej sammen, og rul ud og udstik igen, til der er ikke er mere dej.
Bag kagerne i midten af ovnen i 12 minutter.
Kagerne bliver lidt lysere, når de bages.
Giv ikke kagerne mere end de 12 minutter, for de bliver sprødere, når de køles af.
Afkøl desuden kagerne på en bagerist.
Når kagerne er helt afkølet, smelter du chokoladen over et vandbad og pensler den på kagerne. Du kan eventuelt pynte kagerne med krymmel, frysetørret bær eller guld støv. Du kan også vente til chokoladen er stivnet, og sætte et glasbillede sat fast med en lille klat glasur.
Holdbarhed og opbevaring
Honninghjerterne skal opbevares i en lukket beholder ved stuetemperatur. De kan holde sig i op til 3-4 dages tid.
Inspiration
Denne opskrift er fra magasinet BoligLiv - Kristinas køkken. Jeg har dog undladt reven skal af en citron, da det smager al for meget igennem, og overdøver krydderiernes smag.
Jeg havde ikke en stor hjerteudstikker (på daværende tidspunkt), så efter at have skåret 3 hjerter med kniv, blev den runde udstikker fundet frem. Der er en 5 måneders baby i huset, så tiden er begrænset, og sådan må det bare være :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar