Vaniljekranse - med ekstra vanilje
De danske vaniljekranse er vel en af julehøjtidens mest berømte småkage. Og det er jo forståeligt, for den lille fine og dejlig sprøde småkage er fantastisk.
Jeg er meget glad for vanilje, og synes det skal kunne smages, at der er vanilje i kransene. Det er jo over halvdelen af navnet. Så denne opskrift er med ekstra knald på vaniljen.
Sværhedsgrad
Middel - for det kan være svært at forme de små banditter pænt.
Tidsforbrug
1 times tilberedningstid og ca. 9-10 minutters bagetid.
Det skal du bruge til omkring 50 stk. lige lidt større end en 5'er
50 g mandler
250 g hvedemel
½ tsk hjortetakssalt
125 g sukker
2 tsk vaniljesukker
1 vaniljestang
175 g smør
1 æg
Bages på 3 bageplader med bagepapir.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Alternativt 200 grader almindelig under/over-varme, og bag en plade ad gangen.
Blend mandlerne til fint mel - ja, mandlerne er med skal. Du behøver ikke koge og smutte dem først.
Bland mandelmel og alle de øvrige tørre ingredienser i en skål.
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Mos kornene ud i en spiseske sukker, og kom det i skålen.
Skær smørret i tern, og finddel det med fingrespidserne i dejen til den er som rasp/små brødkrummer.
Slå ægget ud i dejen, og ælt den sammen til en fast dej.
Kom dejen i en kagesprøjte med stjernetylle, og pres dejen ud i pølser, som du former til kranse, som lægges på en bageplade med bagepapir.
Hvis du vil have kransene lige store, så pres pølserne i samme antal cm. i længden.
Sæt dem med lidt afstand på bagepladen, for de hæver op i ovnen.
Bag kagerne i ovnen i 9-10 minutter, til de er let gyldne.
Lad kagerne køle af på bagepladen.
Holdbarhed og opbevaring
Vaniljekransene skal opbevares i en kagedåse, og de kan holde sig i op til 1 uges tid.
Inspiration
Denne opskrift er fra et gammel tillægsnummer af Femina, som hedder Julebag & Knas. Jeg har blot givet dejen 2 tsk ekstra vaniljesukker.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar