Sandkage med både vanilje og kakao smag
Mon marmorkagen er opfundet, fordi en kage en gang ikke blev som oprindeligt tiltænkt? Ideen er i hvert fald helt fin. - og det er min erfaring, at de fleste næsten altid kan lide marmorkage. Lige som i 80'erne, hvor man ikke kunne "gå galt i byen" med en regnbueis. Der var altid en farve, som man kunne lide.
Denne variant af en marmorkage er tilberedt ud fra en god sandkagedej. Kagen er dejlig saftig, og har en fin smag af både vanilje og kakao.
Tidsforbrug
30 minutters tilberedningstid og kagen skal bage i 50 minutter.
Sværhedsgrad
Let.
Det skal du bruge til 1 kage
175 g smør, stuetemperatur
175 g sukker
3 æg
250 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk vanilje aroma (alternativt 1 tsk vaniljesukker)
3 spsk kakao
3 spsk mælk
Smør og mel til formen.
Bages i en 2 liters franskbrødsform.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader almindelig under/over-varme.
Pisk smør og sukker sammen. Hvis dit smør er for koldt, så lun det i mikroovnen eller over et vandbad.
Pisk et æg i ad gangen.
Rør hvedemel og bagepulver i dejen.
Rør vanilje aroma i.
Tag nu 1/3-del af dejen fra, så du har 2/3-del med ren lys vaniljedej.
Rør nu 3 spsk kakaopulver og 3 spsk mælk i den mindste del dej, den på 1/3-del. Så har du en skål med lys dej og en med mørk dej.
Smør din franskbrød og drys den med mel.
Hæld den lyse dej i formen.
Hæld den mørke dej over den lyse.
Træk nu en gaffel gennem dejen i zig-zag bevægelser fra side til side på den korte led af formen.
Bag kagen i midten af ovnen i 50 minutter.
Stik i kagen hvis du er i tvivl om den har fået tilstrækkeligt. Hvis der hænger dej ved, så skal den bages i længere tid.
Lad kagen køle af i formen.
Holdbarhed og opbevaring
Når kagen af helt afkølet, skal den opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Kagen smager allerbedst samme dag som den er bagt, men er faktisk også helt udemærket op til 3 dage efter. Du kan servere kagen på 3. dagen med smør på - sådan pepper min far en dags gammel sandkage op :-)
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Der findes mange opskrifter på marmorkage. Jeg kan selv bedst lide denne variant, for den er mest saftig.
Du kan se et alternativ til denne opskrift her Der har jeg bagt marmorkagen, ud af en sukkerbrødsdej.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar