Et flot brød med gennemtrængende smag af sesam
Hvis du har lavet hummus med tahin, så har du helt sikkert tahin i overskud til f.eks. et godt brød eller en bolledej. Smagen er gennemtrængende, og gør brødet helt unik i sin smag. Det gør især brødet velegnet til kødpålæg eller som tilbehør til en god sammenblandet risret. Vi spiste det med nogle gode oste.
Hvis du ikke har en hævekurv, kan det sagens hæve i en ganske almindelig skål.
Sværhedsgrad
Let
Tidsforbrug
20-25 minutters tilberedningstid 45-60 minutters hævning og bages i 30-35 minutter.
Det skal du bruge til 1 brød
½ pk gær
3 dl lunken vand
2 tsk sukker
½ tsk salt
½ tsk kardemomme, stødt
2 spsk tahin/sesampasta
2 dl grahamsmel
3-4 dl hvedemel
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet.
Rør sukker, salt, kardemomme og tahin i.
Rør grahamsmel i og så hvedemel til du har en fast men ikke for tør dej.
Læg dejen i en meldrysset hævekurv eller skål til hævning i 45-60 minutter. Læg et viskestykke over.
Tænd ovnen på 225 grader, og sæt et dybt fad i bunden af ovnen.
Hvis du har en bagesten, så læg den ind og varm den godt op - men du kan sagens bage det uden bagesten.
Vend forsigtigt brødet ud på din bageplade med bagepapir, sæt det i midten af ovnen til bagning i 30-35 minutter.
Hæld i starten af bagetiden vand i det dybe fad i bunden og luk hurtigt lågen. Det skaber damp, som gør brødet endnu mere lækkert.
Brødet er færdigt, når det er gyldent og lyder hult, når du banker let på det.
Holdbarhed og opbevaring
Brødet smager allerbedst samme dag som det er bagt, men kan også gå an dagen efter. Når det er afkølet, skal det opbevares i en lukket beholder ved stuetemperatur.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Jeg fik ideen med tahinen efter at have set en tv-serie med Camilla Plum, hvor hun kommer det i en brød dej.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar