Glutenfri cookies med mandelmel, hasselnødder og chokoladestykker
Cookies bagt med 5 ingredienser, masser af nødder og helt uden hvedemel. De smager skønt og masser af nødder at tykke på. Dejligt knasende og dejlig smag.
Opskriften er super let. Der skal bare hakkes og hakkes, og så rører, rører og rører... slut.
Sværhedsgrad
Meget let.
Tidsforbrug
30 minutter tilberedningstid og 15 minutters bagetid.
Det skal du bruge til omkring 14 stk.
125 g mandler
125 g sukker
1½ pasteuriserede æggehvider (1 bæger)
75 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
Sådan gør du
Kog og smut mandlerne, og blend dem til de er finthakkede, næsten mel.
Pisk mandler, sukker og æggehvider sammen.
Hak hasselnødderne semi-groft og chokoladen groft og rør begge dele i dejen.
Læg bagepapir på din bageplade og tænd ovnen på 175 grader.
Med hænderne former du små kugler af kagedejen, og sætter på bagepapir på en bageplade.
Alle kagerne kan være på én plade, men sæt dem ikke for tæt, for de flyder lidt ud.
Tryk kuglerne lidt flade (de er ca. 5 cm. i diameter), og bag kagerne i midten af ovnen i 15 minutter. Kagerne skal være let gyldne.
Lad kagerne køle lidt af på bagepladen, før du med en spartel flytter dem over på en rist, så de bliver sprøde i bunden.
Holdbarhed og opbevaring
Når kagerne er kølet helt af, skal de opbevares i en kagedåse ved stuetemperatur. De kan holde sig i op til en uges tid, men kan blive lidt bløde i det, jo længere tid de opbevares.
Inspiration
Denne opskrift er fra magasinet Boligliv, februar 2015. Her kaldes de Nøddemakroner med chokolade. Jeg synes bare ikke der er så meget makron over dem! I denne opskrift havde de også brugt hvid chokolade, men jeg det skal udelukkende være mørkt, for den hvide smager slet ikke igennem og er helt neutral. I opskriften havde de også blendet mandlerne til fint mel, men dem lod jeg være meget finthakkede, for at få ekstra bid.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar