mandag den 14. december 2015

Julekagen anno 2015

Traditionel engelsk julekage mættet med sherry, tørret frugter og bær, nødder og krydderier og endeligt pyntet med marcipan og royal icing

I år kom jeg sent i gang med julekagen. Den fik kun trukket 10 dage, før den skulle spises til vores familie julefrokost.

Sidste år var jeg i meget bedre tid, og det synes jeg faktisk havde indflydelse på kagens konsistens. Den var ikke helt så tæt konfekt-agtig som sidste år. Men stadig meget meget dejlig.

Jeg er simpelthen vild med julekager - også at bage dem. Her får du inspiration til en variant af fyldet.

Glædelig jul alle sammen.



I år bagte jeg julekagen med tørrede ananas, mættede den i sherry og brugte ikke mandler men udelukkende valnødder og hasselnødder. Det smagte dejligt.

Jeg nåede kun at mætte kagen én gang med nogle spiseske sherry, men den smagte fint af sherry alligevel.

Det skal du bruge til 1 kage i en springform: 
400 g tørret ananas
400 g cocktailbær
60 g honning
1 dl sherry

250 g smør
60 g brun farin
160 g rørsukker med bourbon vanilje (færdigkøbt sådan)
4 æg
225 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk stødt kanel, ingefær, allehånde, nelliker og kardemomme
½ tsk stødt muskatnød
Saft og skal af 1 appelsin (i denne variant kom jeg også saften fra appelsinen i dejen)
80 g valnødder
80 g hasselnødder

Selve kageopskriften kan du finde her: http://mullehuset.blogspot.dk/2013/11/traditionel-engelsk-julekage.html








Der mangler desværre et billede af den færdigbagte kage!



Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage