Cremet blommetærte med kanel
Da jeg for nogle dage siden bagte en madtærte med løg og hvidløg, så var jeg meget glad for fyldets konsistens. Jeg tænkte, at en frugttærte måske også ville være lækker, hvis den blev bagt med cremet fyld.
Ganske rigtigt! Denne tærte er dejlig cremet, og blommerne er stadig lidt syrlige i smagen, så tærten er ikke for sød. Jeg havde tærten med på arbejdet, og en af mine kollegaer synes, at blommerne var for syrlige, men jeg var selv meget glad for både smag og konsistens. Hvis du har en sød tand, så kan du overveje, at vende blommerne i sukker og lade dem trække lidt, inden du kommer dem i tærten.
Tidsforbrug:
I alt omkring 1 time og 30 minutter.
10 minutters tilberedningstid på mørdejen, som skal på køl i 30 minutter og bage i ca. 15-20 minutter.
10 minutter på fyldet, som skal bages i ca. 30 minutter.
Mørdej:
250 g hvedemel
125 g smør
2 spsk flormelis
1 æggeblomme
3-4 spsk iskoldt vand
Tærtefyld:
3 æggeblommer
125 g sukker
50 g smeltet smør
1½ dl græsk yoghurt
2 tsk kanel
1 tsk vaniliesukker
2 spsk citronsaft
½ tsk stødt ingefær
2 spsk. hvedemel
Ca. 400 g halveret stenfri blommer (jeg brugte nogle optøet fra fryseren)
Bageform:
Denne tærte er bagt i en form på 25 cm. (formen skal ikke smørres).
Start med mørdejen:
Hæld hvedemelet i en skål.
Skær det kolde smør i tern og hæld det ned til melet.
Tilsæt flormelis.
Med fingerspidserne trykker du smørret ud i mel og flormelis, til det alt sammen er en grynet usammenhængende dej.
Hæld æggeblommen ned i og nu samler du dejen uden at ælte for meget.
Tilsæt 3-4 spsk iskoldt vand indtil dejen hænger godt sammen.
Pak dejen ind i film og stil den i køleskabet i 30 minutters tid. Dejen er lettere at arbejde med kold.
Bag mørdejen:
Tænd ovnen på 180 grader almindelig under-over-varme.
Rul mørdejen ud (eventuelt på et stykke bagepapir eller et bageunderlag) til den passer til din bageform inkl. op ad kanterne.
Læg dejen i formen (hvis du har rullet den ud på bagepapir/-underlag.så vender du det om over bageformen, og trækker det af dejen).
Mørdejen må gerne gå lidt op over formes kant, for den trækker sig lidt sammen, når den bages.
Stik i bunden af dejen med en gaffel.
Bag mørdejsbunden i ovnen i 15 minutter til den er tør.
Sådan gør du med fyldet:
Hæld alle ingredienserne til fyldet sammen i en skål og pisk det sammen med et piskeris.
Når bunden har bagt i 15 minutter, så hælder du fyldet over den varme bund, og lægger blommerne ned i fyldet.
Stil tærten tilbage i ovnen igen og bag tærten færdig i ca. 30 minutter til fyldet er fast.
Opbevaring og holdbarhed:
Denne tærte kan serveres både kold og lunt nybagt.
Hvis den ikke servers nybagt, så stil den i køleskabet til den skal serveres.
Tærten holder sig fint i op til 2-3 dage i køleskabet.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Jeg har jeg selv fundet på denne opskrift, og fyldets indhold er blandt inspireret af en opskrift på jordbærtærte, som jeg så på Familie Journalens hjemmeside. (http://www.familiejournal.dk/Mad/Bagvark/2011/07/30-Jordbaertaerte.aspx).
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Æblemarmelade med varmende krydderier som frisk ingefær og kanel. Da jeg efterhånden havde et mindre lager af æbler, og forudså at min f...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En høj æblekage med mandler - og hvis du vil, med rosiner. Efter min mening så skal der rosiner i denne kage, men jeg blev nedstemt af s...
-
Klassiske pandekager - lige til at bage en sommerdag med regnvejr. Min mor serverede én gang, da jeg var barn, gule ærter i 3 dage. Vi 4 ...
2 kommentarer:
Tror du jeg kan bruge creme fraiche 38% i stedet for græsk youghurt? ☺
Hej Christel, jeg beklager mit manglende svar. Fik du prøvet opskriften med Creme Fraiche 38 % - for det tror jeg sagens, kan lade sig gøre?
Bagehilsner fra Mulle
Send en kommentar