Da min kollega Dorte havde fødselsdag, spurgte hun, om jeg ville bage kage til hendes teamkollegaer. Vi blev enige om, at det skulle være en Rocky Road Brownie. Og sikke en!
Oven på den tunge brownie er der et tykt lag chokoladefugdetopping, og ovenpå det igen er der nødder, marshmallows og Dumle karameller. Det er en af de hersens forvirrende kager, hvor et stykke er rigeligt, men man har så meget lyst til et mere. Kagen vil desuden være helt fantastisk serveret som dessert med is.
Tidsforbrug:
20-25 minutter på brownien som skal bages i 30-35 minutter.
10 minutter på chokolade fugde toppingen, som skal køle i alt i omkring 1-2 timer.
5-10 minutter på at skære Dumle og drysse fyld over.
Sværhedsgrad:
Mellem-svær. Det kan være svært, at få chokolade fugde toppingen til at blive den helt rigtige konsistens. Hvis du ikke tør begive dig ud i det, så kan du vælge en mere simpel chokolade topping, se f.eks. her http://mullehuset.blogspot.dk/2013/12/krydderkage-toppet-med-chokolade-ndder.html
Det skal du bruge til ca. 18 stk. på ca. 6x10 cm (eller 24 stk. i lidt mindre størrelse):
350 g smør
500 g sukker
100 g bage kakaopulver
1 dl sirup
½ tsk salt
6 æg
250 hvedemel
Chokolade fugde topping:
3 dl piskefløde
1 dl mælk
1 dl sirup
400 g mørk chokolade
Rocky Road:
1 pose Dumle chokolade (120 g)
1 dl pistacienødder
2 dl peanuts
2 store håndfulde mini marshmallows ca 50-75 g.
Bageform på ca. 28 x 35 cm.
Bagepapir
Sådan gør du:
Skær smørret i tern og hæld det i en skål. Stil det til side, så det kan blive lidt blødt og lettere at arbejde med. Imens kan du f.eks. finde de øvrige ingredienser frem.
Tænd ovnen på 175 grader.
Læg bagepapir i din form - det må gerne gå op over formens kant.
Pisk smørret og sukkeret cremet.
Pisk kakaopulveret, sirup og salt i.
Pisk et æg i ad gangen.
Med en grydeske vender/rør du forsigtig melet i dejen - du må ikke røre for længe eller for hårdt.
Hæld dejen i formen og glat den ud med dejskraberen til den er jævnt fordelt i formen.
Kagen må ikke bages for længe
Bag kagen i 30-35 minutter.
Kig til kagen efte de 30 minutter er gået. Hvis dejen virker blævret, så skal den have 5 minutter mere, men virker den fast, og hænger der lidt kage på, når du stikker i den, så har den fået lige tilpas. Du må ikke give den for længe, for så får du ikke den lidt klæg tunge konsistens.
Lad kagen køle af før du løfter den op ad formen (ved at løfte op i bagepapiret).
Chokolade fugde topping:
Kog fløde mælk og sirup op, og tag gryden fra varmen.
Lad det køle lidt og hæld så chokoladen (hakket groft) i, og rør til det er helt smeltet.
Stil toppingen på køl, og rør jævnligt i den ind til den er næsten tyk flydende.
Rocky Road:
Dumle chokoladerne skæres i halve.
Når chokoladen er næsten tyk flydende, hælder du det over kagen, og fordeler det jævnt med en dejskraber.
Drys fyldet over kagen.
Stil kagen på køl til chokolade fugde toppingen er helt stivnet.
Opbevaring og holdbarhed:
Kagen skal opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet. Kagen kan holde sig flere dage i køleskabet.
Inspiration:
Denne kage er en Mullefikation af Laila Lindholms opskrift på Rocky Road Brownies.
2 kommentarer:
Bruger du saltede peanuts?
Ja, jeg brugte saltede peanuts. Det saltede er godt til al det søde - men usaltede kan helt sikkert også bruges.
Send en kommentar