onsdag den 1. januar 2014

Madbrød med gulerod, skinke og basilikum


Dejlig bløde madbrød med god smag og fylde. 

Hvis du mangler fornyelse til madpakke, så får du et forslag her.

Disse madbrød er dejlige bløde, og der er rigeligt med smag i dem, så de behøver ikke pålæg. Min søn er dog især glad for dem klappet sammen med smørost.

De kan fryses, og fungerer også super godt som mellemmåltid.




Sværhedsgrad: 
Let.

Tidsforbrug: 
45 minutters tilberedningstid, 30 minutters hævning og ca. 12 minutters bagetid.

Det skal du bruge til ca. 10 brød på 8 cm. i diameter: 
1 mellemstor gulerod (50 g groftrevet gulerod)
175 g hvedemel
75 g grahamsmel
75 g smør
25 g / ½ pk gær
1½ dl hvid vand med brus (danskvand)
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 spsk tørret basilikum
75 g skinkestrimler

Ekstra mel til bordet.
Pensles med 1 æg (eller mælk)

Sådan gør du: 
Skræl og riv guleroden groft, og stil det til side.
Skær smørret i tern, og hæld det i en skål med hvedemel og grahamsmelet.
Med fingrespidserne findeler du smørret i melet, til det ligner små krummer. Stil det til side.

Rør gæren ud i danskvand, og rør bagepulver, salt, tørret basilikum, skinkestrimler og gulerod i.
Rør og ælt til sidst melblandingen i. Dejen er let klisteret.

Drys mel på bordet, og med din kagerulle ruller du dejen ud i ca. 1½ cm tykkelse.
Udstik runde brød med en udstikker på 8 cm eller f.eks. med et glas.
Læg brødene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 30 minutter.

Tænd ovnen på 225 grader almindelig under/over varme.
Pensel brødene med æg, og bag dem i 10-12 minutters tid til de har fået en let gylden farve.
Lad brødene køle af på bagepladen.

Holdbarhed og opbevaring: 
Når brødene er afkølet, skal de opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. De er fryseegnet. Brødene holder sig friske i op til 3 dage.

Tips! 
Jeg har bagt en lignende opskrift med revet ost - hvis du er interesseret, så kig her:
http://mullehuset.blogspot.dk/2013/03/brdknuder-med-revet-ost.html

Inspiration: 
Denne opskrift er inspireret af en opskrift på Skinkebrød fra Amo, Den store Bagebog 3, Året rundt. Jeg har dog ændret på ingredienserne og fremgangsmåden, men ideen med danskvand og bagepulver sammen med gær kommer fra Amo's opskrift.


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage