Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag
Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, fordi han fik det til en brunch hos en kollega, og det havde været så utroligt godt. Og hvor var det godt, at han gjorde det, for det er helt sikkert noget af det bedste, jeg længe har smagt.
Brødets dej er utroligt let at tilberede - det tager faktisk kun få minutter - men det koster desværre lidt rigeligt, for alle de nødder, frø og kerner er ikke billige ingredienser. Det er dog helt sikkert udgiften værd.
Sværhedsgrad:
Super let.
Tilberedningstid:
5-10 minutters tilberedningstid og 1 time bagetid.
Det skal du bruge til 1 brød, bagt i 2 liters silikone rugbrødsform:
100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g mandler
100 g valnødder
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
5 æg
1 dl ekstra jomfru olivenolie
2 tsk groft salt
Sådan gør du:
Bland alle ingredienser i en skål og kom derefter massen i en silikoneform eller smurt form.
Bag brødet i 1 time ved 160 grader almindelig under-over-varme.
Holdbarhed og opbevaring:
Når brødet er helt afkølet, skal det opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Det kan holde sig i ca. 5-7 dage.
Inspiration:
Opskriften på dette brød har jeg fundet på http://taskers.dk/stenalderbrod-stenalderkost.php på Thomas Rode’s opskrift på Stenalderbrød, hvor der er flere opskrifter på stenalderbrød, og også mere information om stenalderkost/palæokost.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar