Boller bagt med hvedekerner, rosiner og kokos.
Bollerne er fyldige, og på trods af rosinerne er de slet ikke for sødlige. Kokosmelet tilføjer ekstra smag og mere at tygge på.
Nogle gode mættende boller til morgenmad eller et mellemmåltid.
Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
30 minutters tilberedningstid, 1 time + ½ times hævetid og ca. 18 minutters bagetid.
Det skal du bruge til 24 boller:
200 g knækkede hvedekerner
3 dl lunken vand
3 dl mælk (jeg brugte minimælk)
½ pk / 25 g gær
75 g kokosmel
100 g rosiner
1 tsk salt
300 g grahamsmel
500 g hvedemel
Hvedemel til bordet
Mælk til pensling
Sådan gør du:
Kog de knækkede hvedekerner i rigeligt vand i 2-3 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
Hæld mælk og lunken vand i en skål, og rør gæren ud i.
Rør kokosmel, rosiner (hak dem groft med en stor køkkenkniv, før du hælder dem i dejen), salt, grahamsmel og hvedemelet i.
Drys lidt hvedemel på bordet og ælt dejen sammen. Dejen er klisteret.
Læg dejen i en skål til hævning med et viskestykke over.
Dejen skal hæve 1 time ved stuetemperatur.
Efter 1. hævning
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Du skal ikke ælte dejen, men blot rulle den til en pølse, som du skærer i 24 skiver.
Rul dejstykkerne til boller, og læg dem tæt sammen på én bageplade med bagepapir.
Hvis du ikke vil have bollerne bages sammen til brydeboller, så læg 12 på 2 bageplader, og bag bollerne ved 180 grader varmluft.
Læg viskestykke over bollerne og lad dem hæve anden gang i 30 minutter.
Efter 2. hævning
Tænd ovnen på 200 grader.
Pensel bollerne med rigeligt mælk, og bag dem i 15-18 minutter til de er let gyldne og lyder let hule, når du banker forsigtigt på dem.
Holdbarhed og opbevaring:
Når bollerne er helt afkølet, skal de opbevares ved stuetemperatur i en lukket beholder. De er fryseegnet. Bollerne smager bedst samme dag, eller dagen efter at de er bagt.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Min kæreste er meget glad for klejner, så dem lovede jeg, at bage her i december måned. Jeg var lidt forskrækket ved tanken om den varme oli...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Dejlige gode æbleskiver bagt på kærnemælk. Det er bare så hyggeligt, at bage æbleskiver - det er julemånedens pandekager. Og så smager de ...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar