søndag den 19. januar 2014

Muffins med vanilje og saftige frugter

Vaniljemuffins med saftige frugter fra en frugt-cocktail

Søndagen efter min fødselsdag var jeg godt træt, og havde egentlig ikke den store bagelyst. Men min søn blev ved og ved med at spørge, om vi ikke skulle bage. "Kom nuuu, moar... vi kan bage muffins". Og mange gange har jeg prædiket, at det er let at bage muffins, så jeg kunne ikke stå for hans lille engleansigt, vi gik i køkkenet.

Resultatet blev til disse ganske overraskende gode og saftige vaniljemuffins med frugter fra en god gammeldags dåse frugt-cocktail (som havde ligget og hygget sig alene i skabet alt alt for længe). Det var en pludselig indskydelse, at hælde frugterne i dejen, og sådan kan en lille sjov tanke, nogen gange gå hen og blive helt god. Det kan altså anbefales på dage med sløvsind eller hvis det skal gå usædvanligt snapt i køkkenet.


Sværhedsgrad:
Meget let.

Tidsforbrug: 
20-25 minutters tilberedningstid, og så skal kagerne bage i ca. 30 minutter.

Det skal du bruge til 6-8 store muffins eller 12-14 små: 
100 g smør
2 dl mælk
2 æg
1½ dl sukker
2 tsk vaniljesukker
4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 dåser frugt-cocktail (1 dåse = 420 g med sukkerlage og 240 uden)

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smørret i en gryde eller mikroovnen og hæld mælken i.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt og rør smør-mælkeblandingen i.
Tag ca. ½ dl hvedemel fra.
Bland resten af mel og bagepulver i en ny skål, og sigt det i dejen.
Rør til dejen akkurat er blandet - rør ikke for meget.
Si saften fra frugt-cocktailen, og rør frugterne i den mel du tog fra (det forhindre, at frugterne synker til bunds) og rør frugterne i dejen.
Hæld dejen i dine muffinsforme, jeg brugte fedtsprayede silikoneforme, og bag kagerne i ca. 30 minutter.
Stik i kagerne efter ca. 25 minutters tid, hvis der hænger dej ved, så skal de bages i længere tid.

Holdbarhed og opbevaring: 
Muffins smager allerbedst samme dag som de er bagt. Disse muffins er dog usædvanlige saftige pga. sukkerlagden, så de er altså også gode 1-2 dage efter de er bagt.

Inspiration (c) Mullehuset.dk 
Denne opskrift har jeg selv fundet på.



Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage