Sprød og knasende mysli med masser af fiber.
Jeg synes, at det smager så lækkert med græsk yoghurt, ahorn sirup og hjemmelavet mysli. Det er som regel noget af det som afgør, hvilken brunchmenu jeg vælger, når jeg er på cafe.
Da veninderne en dag var til brunch her hjemme, så fik jeg den ide, at servere koldskål med hjemmelavet mysli. Og som en glædelig overraskelse, viste det sig, at være utroligt let at lave mysli.
Mysli kan også være lækkert på f.eks. hyldebærsuppe, og hvis du undlader honning, så vil det også være skønt til grønsagssupper.
Sværhedsgrad:
Meget let.
Tidsforbrug:
5-10 minutters tilberedningstid og 20 minutter i ovnen.
Det skal du bruge til ca 1½ liter:
5 skiver rugbrød (gerne fuldkorn)
½ dl solsikkerkerner
½ dl græskar
1/4 dl sesamfrø
½ dl valnødder
½ dl mandler
½ dl smagsneutral olie f.eks. rapsolie
1 dl havregryn
3/4 dl flydende honning (ahorn eller akacie)
Du kan selvfølgelig udskifte nødderne eller frøene med andre typer, alt efter hvad du kan lide.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 170 grader almindelig under-over-varme.
Læg bagepapir på en bradepande.
Smuldre eller hak rugbrødet meget fint i bittesmå tern.
Hak de store nødder groft.
Hæld alle ingredienserne i en stor skål og rør det godt sammen.
Fordel det på bagepapiret og sæt det i ovnen.
2-3 gange skal du rører i det.
Lad myslien køle helt af, og hæld den så på glas eller i bøtter.
Hvis du har lyst, så kan du give myslien mere smag ved f.eks. at tilføje chokoladestykker, revet kokosflager eller kokosmel, tørret frugt f.eks. rosiner eller tranebær. Kun fantasien sætter grænser.
Holdbarhed og opbevaring:
I en lufttæt beholder ved stuetemperatur kan myslien holde sig i op til 2-3 ugers tid.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Jeg har selv fundet på denne opskrift - der findes et utal af opskrifter på mysli på nettet, og det er bare om at lade sig inspirere.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
2 kommentarer:
Hvor mange min skaldet ha ?
Hej, det skal have ca 20 minutter.
Send en kommentar