fredag den 11. januar 2013

Blød krydret kage

Her er opskriften på en blød krydret sukkerdejskage. Den er let at tilberede, og ser flot ud med lidt glasur på toppen. En perfekt kage i en vintertid, og hvis der kommer gæster om en halv time.

Jeg havde nemlig lidt brunkagekrydderi tilbage i skuffen fra julen, og besluttede mig for, at bage en kage med det i. For at løfte kagens smag, tilføjede jeg også lidt blåbærsyltetøj i dejen, så det gav udseendet lidt ekstra, men blåbærrene var også dejlige.



Tidsforbrug:
30 minutter om at tilberede dejen, og kagen skal bage 30-40 minutter i ovnen.

Sværhedsgrad:
Let.

Det skal du bruge til 1 kage:
50 g smør
3 æg
250 g sukker
1 tsk vaniliesukker
1 dl. yoghurt naturel
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 spsk brunkagekrydderi
1 knsp salt
½ dl blåbærmarmelade, det er ca. 5 tsk med top
Smør og rasp til kageformen
100 g flormelis og nogle spsk kogende vand (ca. 4) til glasuren.

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen.
Imens smørret smeltes pisker du æg, vaniliesukker og sukker til en luftig masse (pisk hellere for længe end for lidt).
Hæld yoghurten i smørret og rør rundt.
Hæld smør-yoghurten i æggemassen og rør rundt med en grydeske (fra nu af skal du ikke piske mere).
Bland mel, bagepulver, brunkagekrydderi og salt i en anden skål. Sørg for at bland det godt, så bagepulveret er fordelt i melet.
Hæld melblandingen i dejen, og vend forsigtigt melet i dejen.
Hæld marmeladen i og rør lidt forsigtigt rundt.
Smør en kageform og drys rasp rundt på siderne.
Hæld forsigtigt dejen i formen og bag den i ovnen på 2. nederste rille i 30-40 minutter.
Stik forsigtigt i kagen efter 30 minutter med f.eks. et trægrillspyd eller lignende, hvis der kommer dej med op, så skal kagen have mere.
Når kagen er færdig, så lad den afkøle i formen i 10 minutters tid, før du vender den ud på et kagefad.
Lad kagen afkøle yderligere 10 minutters tid, hvorefter du kan blande flormelis med kogende vand og hælde glasuren over. Hæld et tykt lag glasur på toppen og lad det selv glide tilfældigt ned over kagen.

Holdbarhed og opbevaring:
Kagen smager mest frisk samme dag som den er bagt, men den kan også sagens spises dagen efter. Den skal opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Tips!
Det er vigtigt, at der ikke røres for meget, for så bliver kagen sej i stedet for blød og luftig.
I stedet for yoghurt naturel kan du bruge ymer.
Blåbærmarmeladen kan sagens erstattes af en anden marmelade med små bær. Du kan også helt undlade marmeladen.
I stedet for at drysse formen med rasp kan du f.eks. også bruge nøddeflager eller kokos.

Inspiration:
Jeg er blevet inspireret til denne kageopskrift, ved at "mulleficerer" en opskrift på "Blød krydret tyttebærkage" fra Leila Lindholms bagebog "A piece of cake".


Sådan ser kagen ud uden glasur. 

Det pynter med lidt glasur på toppen. 

Og med glasklokken over vil kagen holde sig fint til gæsterne kommer.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage