En sød muffin med godt bid og lidt knas fra sesamfrøene.
Jeg hørte en lydbog, hvor der blev talt om cupcakes, og blev inspireret til at bage disse muffins med honning, ingefær og sesam. Resultatet blev godt, og der er godt bid i denne muffin, som er dejlig sød, smager let af ingefær og knaser en lille smule på grund af sesamfrøene. Næste gang jeg bager dem, så vil jeg prøve, at bruge kærnemælk i stedet for mælk - så bliver de sandsynligvis mere svampede, og det er lige mig.
Hvis jeg gerne vil bage og tiden er knap, så er det sædvanligvis muffins jeg bager. Det er så let, og de kan varieres i det uendelige. Prøv dig frem... Mums.
Tidsforbrug:
I alt omkring 50 minutter.
20 minutter på at tilberede dejen, og bagetiden er 30 minutter.
Sværhedsgrad:
Let - jeg bagte dem med min 3 årige søn.
Det skal du bruge til 12 muffins (2½ dl. stk):
100 g smør
120 g honning
2 dl. mælk
1 æg
375 g hvedemel
3 tsk bagepulver
2 tsk stødt ingefær
100 g sukker
40 g sesamfrø
Smør til muffinformene
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader
Smelt smør og honning i en gryde.
Hæld mælken i smørblandingen, og hæld det over i en røreskål.
Rør ægget i dejen.
Tag en anden skål frem og hæld mel, bagepulver, stødt ingefær, sukker og semsamfrø i og rør det sammen.
Hæld melblandingen i dejen og rør det sammen. Du må ikke røre for meget, så bliver dejen sej.
Smør muffinformene og hæld dejen i.
Bag muffinsene i 25-30 minutter.
Holdbarhed og opbevaring:
Disse muffins smager mest af ingefær, når de er nybagte. Når de er blevet kolde, så er ingefærsmagen knap så gennemtrængende.
Muffins smager bedst nybagte, men disse er også gode senere på dagen (og formodentlig også dagen efter), men så er de mere faste i konsistensen.
Opbevar muffins i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Inspiration - © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar