En aften fik jeg den ide, at bage nogle muffins med tørrede figner. Jeg lagde fignerne i blød i kogende vand, og resultatet blev rigtig godt. Det er dejligt, at få en knasende sød figen i munden, og fignerne passer rigtig godt til marcipan og chokolade.
Tidsforbrug:
30-40 minutter plus 25-30 minutters bagning.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til 12 stk. (2½ dl. muffinsforme):
160 g tørret figner
2½ dl. kogende vand
100 g marcipan
100 g mørk chokolade
90 g smør
375 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1/4 g garam masala
200 g sukker
1 3/4 dl. creme fraise
1 1/4 dl mælk
2 æg
Sådan gør du:
Skær fignerne i små tern (ca. 0,5 cm tern), og læg dem i blød i omkring 10 minutter i kogende vand.
Imens river du marcipanen groft og stiller den til side.
Hak også chokoladen groft og stil den til side.
Smelt smørret i en gryde på komfuret eller i mikroovnen.
Tænd ovnen på 200 grader.
Hæld melet, bagepulveret og garam masala i en stor skål og rør det godt sammen.
Hæld marcipanen og sukkeret i melblandingen og rør rundt til det er godt blandet.
Hæld vandet fra fignerne, og dyp dem forsigtigt tørre med noget køkkenrulle.
Hæld fignerne i skålen med melblandingen, og rør rundt, så alle figner er dækket af mel.
Tag en anden skål frem og rør det smeltet smør, creme fraise, mælk og æg sammen.
Hæld blandingen med de våde ingredienser i melblandingen, og hæld også chokoladestykkerne i.
Rør alle ingredienserne sammen, men rør ikke for længe, dejen skal lige præcis være blandet sammen (hvis du rører for kraftigt eller for længe, så kan dejen godt blive sej).
Smør nogle muffin forme og hæld dejen i.
Bag muffinsene i 25-30 minutter.
Tjek eventuelt om de er færdigbagte ved at stikke i dem med et trægrillspyd. Hvis der hænger dej på spyddet, når du trækker det op, så skal muffinsene bages længere.
Opbevaring:
Muffins smager bedst samme dag som de er bagt, og lige præcis denne type smager mest af marcipan når de er nybagte. På grund af creme fraisen holder de fugten bedre, og smager også godt dagen efter. På 3. dagen er de lidt tørre i det, men kan ved særlig stærk trang efter sødt sagens gå.
Muffins skal (når de er afkølet helt) opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Inspiration - © Mullehuset.dk
Denne opskrift er af egen opfindelse, jo jo :-)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Luftige kærnemælksboller bagt i muffinsforme Jeg synes, at brød der er bagt på yoghurt, kærnemælk eller andet surmælksprodukt er mere fris...
-
En hurtig rababerkage, som smager ekstra dejlig med lidt creme fraise eller flødeskum til. I min fryser gemmer sig flere poser med rabar...
-
Mazarinekage med vaniljecreme og friske jordbær Jeg er meget glad for jordbærkage, men den "rigtige" udgave, tager pokkers lang ...
-
Rabarber marmelade med vanilje og mandler. Jeg har købt en bog om marmelader, syltetøj og henkogte frugter. Den er min bibel for tiden, ...
-
Et klassisk studenterbrød med sød mørdejsbund og glasur med harlekin krymmel. Min fryser indholder adskellige mængder kagerester, så da je...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar