torsdag den 12. juli 2012
Citron- og appelsin muffins
Det skal du bruge:
375 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
220 g. sukker
90 g. smør, grofthakket
2 tsk. revet citronskræl
2 tsk. revet appelsinskræl
1 æg, let pisket
2 1/4 dl. kærnemælk (de kan også laves på almindelig mælk, men det smager bedst på kærnemælk)
Sådan gør du:
Varm ovnen til 200 g. (180 g. varmluft).
Smør formene (12 små eller 6 store).
Bland mel, bagepulver og sukker i en skål og smuldre smøret i.
Rør æg, kærnemælk og citron- og appelsinskræl let sammen.
Rør de våde og tørre ingredienser sammen.
Hæld dejen i formene og bag dem i ca. 25 min. hvis 12, og 30 min. hvis 6 stk. Stik eventuelt i dem med et trægrillspyd, for at se om de er færdig.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Mullehusets forslag til bagværk lige nu
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
En klassisk mormor sandkage med vaniljeglasur. Der er nu et eller andet ved en gammeldags mormor sandkage. Det er jo egentlig ikke er en ...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Mazarinekage med vaniljecreme og friske jordbær Jeg er meget glad for jordbærkage, men den "rigtige" udgave, tager pokkers lang ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En hurtig rababerkage, som smager ekstra dejlig med lidt creme fraise eller flødeskum til. I min fryser gemmer sig flere poser med rabar...
-
En luftig, sur-sød citronkage - Meyers opskrift på en citronmåne. Da jeg bagte gaffelsmåkager på kartoffelmel var jeg meget positivt over...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
2 kommentarer:
Hejsa, vi skal lave kage-æg imorgen, og jeg havde tænkt at prøve denne opskrift. Sidste år brugte vi en appelsin muffins opskrift, og den var lækker, men ret tung. Så jeg håber denne bliver lidt friskere når der er citron i.
Nåh, så er spørgsmålet jo bare hvor meget de vokser i ovnen? Ville du sige formen skal fyldes halvt eller 1/3 i forhold til den ønskede færdige størrelse?
Hvis de vokser for meget/hurtigt revner æggeskallerne nemlig ;)
Og i øvrigt, kærnemælken, gør det mon kagen tungere, eller bare mere fugtig, kontra hvis man brugte mælk?
Håber du når at svare :)
Hej Maria,
Jeg har været syg, og så tog jeg på påskeferie til Lalandia, og derfor fik jeg ikke svaret på din kommentar. Det er jeg smadder ærgerlig over. Hvordan gik bageriet?
Formen skal fyldes 3/4-del op, og kærnemælken gør kagerne mere fugtige. Jeg synes ikke de bliver mere tung/klæg af det.
Håber du havde succes med æggene og også at kagerne smagte.
Bagehilsner fra
Mulle
Send en kommentar