Dette er endnu en opskrift fra Nigellas Køkken. Det er en kage til de voksne, og den smager himmelsk. Da vi skulle mødes hos nogle venner, for at se det årlige Melodi Granprix i tv, tog jeg denne kage med. Den fik stor ros, og det vennepar som vi besøgte, sagde at den faktisk var endnu bedre dagen efter (den skal opbevares i køleskab). Kagen smager ikke så meget af kaffe, som man skulle tro.
Først og fremmest skal du låne en ekstra springform af en ven eller familiemedlem, hvis du vil undgå, at bage bundene over 2 omgange - hvilket klart kan anbefales.
Det skal du bruge til kagebunden:
50 g. valnødder
225 g. sukker
225 g. blødt smør + ekstra til at smørre formene
200 g. hvedemel
4 tsk. instant espresso-pulver
2½ tsk bagepulver
½ tsk natron
4 æg
1-2 spsk mælk
Det skal du bruge til smørcremeglasuren:
350 g. flormelis
175 g. blødt smør
2½ tsk instant espresso-pulver opløst i 1 spsk. kogende vand
25 g. halve valnødder til pynt
Varm ovnen til 180 grader varmluft (alm. hvis du bager en bund af gangen). Smør og beklæd formene med bagepapir.
Fif: Jeg blendede valnødderne i min blender.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar