fredag den 13. juli 2012

Lagkage med kaffe og valnødder

Dette er endnu en opskrift fra Nigellas Køkken. Det er en kage til de voksne, og den smager himmelsk. Da vi skulle mødes hos nogle venner, for at se det årlige Melodi Granprix i tv, tog jeg denne kage med. Den fik stor ros, og det vennepar som vi besøgte, sagde at den faktisk var endnu bedre dagen efter (den skal opbevares i køleskab). Kagen smager ikke så meget af kaffe, som man skulle tro.


Først og fremmest skal du låne en ekstra springform af en ven eller familiemedlem, hvis du vil undgå, at bage bundene over 2 omgange - hvilket klart kan anbefales.

Det skal du bruge til kagebunden:
50 g. valnødder
225 g. sukker
225 g. blødt smør + ekstra til at smørre formene
200 g. hvedemel
4 tsk. instant espresso-pulver
2½ tsk bagepulver
½ tsk natron
4 æg
1-2 spsk mælk

Det skal du bruge til smørcremeglasuren:
350 g. flormelis
175 g. blødt smør
2½ tsk instant espresso-pulver opløst i 1 spsk. kogende vand
25 g. halve valnødder til pynt

Varm ovnen til 180 grader varmluft (alm. hvis du bager en bund af gangen). Smør og beklæd formene med bagepapir.

Fif: Jeg blendede valnødderne i min blender.


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage