mandag den 30. juli 2012

Morfars tutti-frutti

Da forlygtens pære på min bil skulle skiftes, måtte jeg forbi min far, og spørge om hjælp. Man bliver vist aldrig for gammel til, at have brug for sine forældre.

Det var nu heller ikke så lige til! Det tog 1½ times tid at skifte pæren, nabo James' hjælp og overvejelser om, hvor meget af motorrummet der skulle tages ud, for at komme hen til pæren. Små biler som min er tætpakket.

Som tak for hjælpen lovede jeg min far, at bage en sandkage med cocktailbær. Det er lige præcis en kage for en morfar! Og på grund af kagens strålende farver, blev den benævnt tutti-frutti. Den smager sød, en lille bitte smule af rom og er lidt tung på den gode måde. Den er også god dagen efter, og passer fantastisk som kaffe- eller tekage.

Det tager ca. 30 minutter at lave dejen, og den skal have ca. 50 min. i ovnen.

Det skal du bruge:
125 g smør
1 1/4 dl sukker
½ tsk vaniljesukker
2 æg
½ dl. mørk rom (er du glad for rom-smag, så giv den bare 3/4 dl.)
120 g cocktailbær (en bøtte)
100 g. tørret frugt efter eget valg (jeg brugte tørret blommer, svesker, abrikoser, pærer og æbler)
5 dl hvedemel
2½ tsk bagepulver
1½ dl. sødmælk

Sådan gør du:
Mål 125 g. smør op, hak det i mindre stykker og stil det til side, så det kan blive lidt blødt.
Hak de tørret frugter og cocktailbærene groft.
Hæld den mørke rom over frugterne og cocktailbærene og lad det trække.
Tænd ovnen på 180 grader.
Mål mel og bagepulver op i en skål og find en sigte frem.
Tag nu smøret og pisk det med sukker og vaniljesukker.
Pisk æggene i et ad gangen.
Hæld de tørret frugter og cocktailbærene med rommen i og pisk forsigtigt.
Sigt lidt af melblandingen i og vend det rundt med en grydeske. Hæld så lidt mælk i og vend/rør det forsigtigt rundt, så igen lidt melblanding og så igen lidt mælk. Skiftevis til alt er brugt op. Start og slut med melet.
Hæld dejen i en smurt bageform (f.eks. en rugbrødsform, ca. 10 x 20 cm).
Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Stik eventuelt i den med et trægrillspyd, for at se om den har fået tilstrækkeligt.
Kagen kan spises lun eller kold - eller dagen efter.
Hvis du har en sød tand, kan du eventuelt også vælge at lægge glasur på - f.eks. med en dråbe frugtfarve så den bliver rød eller grøn, det vil passe til cocktailbærene.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage