Mine forældre er lige så kageglade som mig, og da jeg og min søn Philip skal besøge dem i morgen, så skal jeg selvfølgelig have hjemmebagt kage med.
Valget faldt på en frugtkage. Opskriften har jeg blot "mulleficeret" lidt, den er fra Nigellas kogebog. I stedet for nødder har jeg hakket 150 g. blandet tørret frugt og hældt ca 1/4 dl mørk rom i fyldet. Ændringen skyldes, at mine forældre har et anstrengt forhold til nødder.
Jeg får den desværre først smagt i morgen, og ikke nu hvor den er frisk. Jeg vil ikke skære i den og ødelægge dens udseende. Jeg er så vild med kager i bageforme med lag eller fyld, som ligger fint og smagfuldt når kagen skæres. I morgen får jeg at se, om den ser flot ud, og må så vurdere smagen med tanke om, at den er på 2. dag.
Bageformen købte jeg på et loppemarked tidligere på sommeren - den er skam udemærket, men til jul skal der skrives en flot bageform på ønskelisten f.eks en med mønster som en tulipan... Specialkøbmanden.dk har flere fantastiske varianter.
Smagsdommen kommer i morgen.
Dagen efter:
Øv, øv, øv... Kage havde ikke bagt tilstrækkelig længe. Den skulle have haft 10 min mere. Vi smagte på den bagte del, og det smagte SKØNT, så kageopskriften skal helt klart prøves igen - og så skal et fint endeligt billede også uploades. To be continued...
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar