Det fantastisk bolig magasin BoligLiv udgiver nogen gange sammen med deres blade forskellige små opskriftshæfter. En dag min lillesøster bladrede i mine opskrifter, for at finde en opskrift, som hun synes jeg skulle bage, faldt hun over opskriften på Tarte Tatin. Hun udbrød, at hun altid havde ønsket at smage kagen, og den lød så fin og fornem. Og når ønsker kan opfyldes, så bør de blive det, så jeg gik i gang.
Den tager længere tid at lave, end der står i opskriften - omkring 45-60 min.
Under pkt. 5 kan jeg anbefale, at dejen rulles ud på bagepapir, som vendes og lægges mod æblerne.
Desuden anbefaler jeg, at springformen sættes på en bradepande, da væden løber over.
Kagen smager skønt, og den ser også flot ud, fordi æblerne ligger så fint sirligt ved siden af hinanden. Der står, at den kan serveres med flødeskum, men mine søskende sagde, at de nu gerne ville have spist creme fraiche til.
Hvordan det udtales... tja... jeg kan ikke skrive det fonetisk, men hold dig for næsten og sig "Tart Tatæn", så er det vist i nærheden. Vi kan også bare kalde det en Karamelliseret Æbletærte!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar