Jeg er meget glad for citrusfrugter i bagværk for tiden, og i går fandt jeg på denne opskrift til en citruskage - den smagte skønt. Den har en fin balace mellem det sure og søde, den er frisk og mandelessensen gør den får lidt mazarincharme.
Det tog mig 1 time at bage den inkl oprydning.
Det skal du bruge:
2 æg
225 g sukker
50 g smør
1 dl kærnemælk
1 tsk mandelessens
1/2 dl limesaft
1/2 dl appelsinsaft
3 tsk citronsaft
230 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 tsk revet appelsinskal
3 tsk revet citronskal
Det skal du bruge til glasuren:
150 g flormelis
1 spsk smør
3-4 spsk appelsinsaft
1-2 spsk kogende vand
Evt. revet skaller til pynt
Sådan gør du:
Varm ovnen til 175 grader
Smør en springform og læg bagepapir i bunden.
Smelt smøret i en gryde, og sæt det til side.
Riv citrusfrugterne og pres dem klar til brug.
Pisk æg og sukker luftigt.
Hæld smøret i og pisk.
Tilsæt alle de flydende ingredienser og rør grundigt med en grydeske.
Hæld de revet citrusskaller i og rør.
Mål alle de tørre ingredienser op, og sigt dem i dejen og vend det forsigtigt i.
Hæld forsigtig dejen i formen, og glat overfladen med en dejskraber.
Bag den i 40 min, test evt med et trægrillspyd om den er færdig.
Når kagen er afkølet, blandes alle ingredienser til glasuren med en gaffel eller ske, og du smører glasuren på og pynter evt med midt mere revet skal. (Glat f.eks glasuren med en dejskraber dyppet i kogende vand).
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
En farvestrålende regnbue lagkagen med hvid chokolademousse og chokoladeknapper på toppen. Til min nevøs fødselsdag bagte jeg denne...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar