Jeg er meget glad for citrusfrugter i bagværk for tiden, og i går fandt jeg på denne opskrift til en citruskage - den smagte skønt. Den har en fin balace mellem det sure og søde, den er frisk og mandelessensen gør den får lidt mazarincharme.
Det tog mig 1 time at bage den inkl oprydning.
Det skal du bruge:
2 æg
225 g sukker
50 g smør
1 dl kærnemælk
1 tsk mandelessens
1/2 dl limesaft
1/2 dl appelsinsaft
3 tsk citronsaft
230 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 tsk revet appelsinskal
3 tsk revet citronskal
Det skal du bruge til glasuren:
150 g flormelis
1 spsk smør
3-4 spsk appelsinsaft
1-2 spsk kogende vand
Evt. revet skaller til pynt
Sådan gør du:
Varm ovnen til 175 grader
Smør en springform og læg bagepapir i bunden.
Smelt smøret i en gryde, og sæt det til side.
Riv citrusfrugterne og pres dem klar til brug.
Pisk æg og sukker luftigt.
Hæld smøret i og pisk.
Tilsæt alle de flydende ingredienser og rør grundigt med en grydeske.
Hæld de revet citrusskaller i og rør.
Mål alle de tørre ingredienser op, og sigt dem i dejen og vend det forsigtigt i.
Hæld forsigtig dejen i formen, og glat overfladen med en dejskraber.
Bag den i 40 min, test evt med et trægrillspyd om den er færdig.
Når kagen er afkølet, blandes alle ingredienser til glasuren med en gaffel eller ske, og du smører glasuren på og pynter evt med midt mere revet skal. (Glat f.eks glasuren med en dejskraber dyppet i kogende vand).
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar