tirsdag den 17. juli 2012

Citrus-kage

Jeg er meget glad for citrusfrugter i bagværk for tiden, og i går fandt jeg på denne opskrift til en citruskage - den smagte skønt. Den har en fin balace mellem det sure og søde, den er frisk og mandelessensen gør den får lidt mazarincharme.


Det tog mig 1 time at bage den inkl oprydning.

Det skal du bruge:
2 æg
225 g sukker
50 g smør
1 dl kærnemælk
1 tsk mandelessens
1/2 dl limesaft
1/2 dl appelsinsaft
3 tsk citronsaft
230 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 tsk revet appelsinskal
3 tsk revet citronskal

Det skal du bruge til glasuren:
150 g flormelis
1 spsk smør
3-4 spsk appelsinsaft
1-2 spsk kogende vand
Evt. revet skaller til pynt

Sådan gør du:
Varm ovnen til 175 grader
Smør en springform og læg bagepapir i bunden.
Smelt smøret i en gryde, og sæt det til side.
Riv citrusfrugterne og pres dem klar til brug.
Pisk æg og sukker luftigt.
Hæld smøret i og pisk.
Tilsæt alle de flydende ingredienser og rør grundigt med en grydeske.
Hæld de revet citrusskaller i og rør.
Mål alle de tørre ingredienser op, og sigt dem i dejen og vend det forsigtigt i.
Hæld forsigtig dejen i formen, og glat overfladen med en dejskraber.
Bag den i 40 min, test evt med et trægrillspyd om den er færdig.

Når kagen er afkølet, blandes alle ingredienser til glasuren med en gaffel eller ske, og du smører glasuren på og pynter evt med midt mere revet skal. (Glat f.eks glasuren med en dejskraber dyppet i kogende vand).


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage