I Kvickly købte jeg en dag ved en pludselig indskydelse en lille opskriftsbog med kager til blot 49,- kr. Det var et impulskøb, og jeg burde ikke have købt flere bagebøger, meeeennn det var nu engang godt, at jeg gjorde det, for flere af de afprøvede opskrifter er ganske gode. Bogen hedder "Spis sødt" og har COOPs eget brand.
Citronsnitterne smager fantastisk. Sødt og samtidig friskt. Konsistensen er klæg og klisteret - på den gode måde. Det er en god kage til en varm sommerdag.
Dejen har brug for 1-2 tsk. vand for at samle sig, ellers er den for tør til at gøre noget med. Jeg trykkede den ud i formen med hænderne, så overfladen bliver ujævn. Imens dejen var i ovenen klargjorde jeg fyldet. Da kagen var i ovnen for 2. gang. med fyldet, synes jeg at det lignede en æggekage, og blev ærgerlig. Det er så skidt, når kager ikke lykkedes. Kort tid forinden havde jeg brugt laaaannng tid på, at bage en cheesecake, som smagte al for meget af æggekage, så udseendet bragte grimme minder frem. Det var med skepsis, at jeg tog kagen ud af ovnen. Den lignede ikke kagen på billedet i bogen, og da den havde kølet lidt, faldt den lidt sammen. Og der kommer måske 12-14 stykker ud af det (så antallet på 30 snitter i opskriften må være meget meget små). Jeg dryssede ikke med flormelis.
Men sikke al den skepsis blev gjort til skamme, da jeg smagte den. Den er så lækker. Min lille søn, storesøster og jeg spiste 2/3-dele af kagen med det samme. Kan klart anbefales. Og lad dig ikke afskrække ved, at du først skal bage dejen og derefter lave fyldet og så bage igen. Det tager ikke så lang tid igen, og opskriften er let.
Holdbarhed og opbevaring:
Denne kage kan opbevares på køl, og er også velegnet til frysning - fyldet bliver nemlig ikke grynet af en tur i fryseren, så det kan du sagens gøre, hvis der er noget i overskud (min gode veninde-kollega Henriette har prøvet det).
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
1 kommentar:
Helt klart noget af det bedste der findes på denne jord... Slå citronmåne
Send en kommentar