Min lillesøsters super-kæreste, Kim, er meget (læs = MEGET) glad for citronmåner, og jeg er glad for at bage med citrusfrugter for tiden, så igår bagte jeg endnu en version af den klassiske citronmåne - dog denne gang med kvark. Og Kim, ja han blev vist ganske glad!
Citronmånen smagte dejlig frisk, og der var en skøn blanding mellem det søde og det syrlige. Kagen var ikke tung, som du måske kender det fra tankens citronmåne, den var lige præcis tilpas "let". En kage i fin balance. Den var også let at lave, og det som tog længst tid, var at klippe bagepapir til springformens bund og rive citronerne.
Det tog mig ca. 30 min. at lave kagen inklusiv oprydning. (Den skal bage ca. 40-45 min.).
Det skal du bruge:
50 g smør
2 æg
Saften fra 1 citron
Revet skal af 2 usprøjtet citroner
225 g sukker
150 g kvark
180 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Det skal du bruge til glasuren:
200 g. flormelis
4 spsk citronsaft
Nogle spsk. kogende vand
1 spsk smør
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader.
Mål smøret op, og smelt det i en gryde eller microovnen imens du fortsætter.
Klip bagepapir ud til bunden af en springform*. Smør formen også siden og læg papiret i.
Riv citronen og pres saften ud bagefter.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
Pisk kvark, citronsaft og -skal og smøret i.
Mål mel og bagepulver op i en anden skål, og sigt det i æggemassen.
Vend forsigtigt melblandingen i lidt ad gangen i æggemassen med en grydeske.
Hæld forsigtigt dejen i springformen, og glat den ud med en dejskraber.
Bag kagen i ovenen i 40-45 minutter. Stik eventuelt i den med et trægrillspyd, for at se om den har fået tilstrækkeligt.
Når kagen er afkølet, smørrer du glasuren på.
Hæld flormelis, smør og citronsaft i en skål. Hæld en spsk kogende vand i ad gangen indtil glasuren er, som du vil have den.
Du kan eventuelt hælde lidt gul frugtfarve i glasuren, hvis du har det på hylden. Eller gem lidt revet skal og drys over.
Du kan evt. dyppe din dejskraber i kogende vand, når du smørre glasuren ud på kagen, så er den let at glatte - lav eventuelt et spiralmønster.
*Klip bagepapir - gem resterne!
Du kan vist købe bagepapir, som allerede er skåret til springformbunde. Jeg klipper som regel ud af rullen. Derfor har jeg også altid nogle foldet rest stykker i skuffen fra tidligere udklip, og dem bruger jeg til f.eks. når jeg skal klippe stykker til springforme. Det gør ikke noget, hvis stykkerne overlapper hinanden, men der må ikke være et område af springformens bund, som ikke er dækket, for så hænger kagen fast.
Jeg plejer, at tage et stykke bagepapir, klippe det groft til, presse det ned i bunden af springformen og glatte det så godt jeg kan. Jeg er ligeglad med, om det bliver krøllet, for det rettes ud, når det klippes helt til. Så tager jeg en kuglepen, og tegner rundt i kanten. Nogen gange river jeg hul i papiret, men det gør intet. Så klipper jeg efter stregen (rifterne), og det virker fint. Har du et bedre tricks, så del det endelig med mig.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hyben er fantastisk i marmelade - og også med gulerod. Hybenmarmelade er marmeladen for de tålmodige, for det tager tid at ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar