Min lillesøsters super-kæreste, Kim, er meget (læs = MEGET) glad for citronmåner, og jeg er glad for at bage med citrusfrugter for tiden, så igår bagte jeg endnu en version af den klassiske citronmåne - dog denne gang med kvark. Og Kim, ja han blev vist ganske glad!
Citronmånen smagte dejlig frisk, og der var en skøn blanding mellem det søde og det syrlige. Kagen var ikke tung, som du måske kender det fra tankens citronmåne, den var lige præcis tilpas "let". En kage i fin balance. Den var også let at lave, og det som tog længst tid, var at klippe bagepapir til springformens bund og rive citronerne.
Det tog mig ca. 30 min. at lave kagen inklusiv oprydning. (Den skal bage ca. 40-45 min.).
Det skal du bruge:
50 g smør
2 æg
Saften fra 1 citron
Revet skal af 2 usprøjtet citroner
225 g sukker
150 g kvark
180 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Det skal du bruge til glasuren:
200 g. flormelis
4 spsk citronsaft
Nogle spsk. kogende vand
1 spsk smør
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader.
Mål smøret op, og smelt det i en gryde eller microovnen imens du fortsætter.
Klip bagepapir ud til bunden af en springform*. Smør formen også siden og læg papiret i.
Riv citronen og pres saften ud bagefter.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
Pisk kvark, citronsaft og -skal og smøret i.
Mål mel og bagepulver op i en anden skål, og sigt det i æggemassen.
Vend forsigtigt melblandingen i lidt ad gangen i æggemassen med en grydeske.
Hæld forsigtigt dejen i springformen, og glat den ud med en dejskraber.
Bag kagen i ovenen i 40-45 minutter. Stik eventuelt i den med et trægrillspyd, for at se om den har fået tilstrækkeligt.
Når kagen er afkølet, smørrer du glasuren på.
Hæld flormelis, smør og citronsaft i en skål. Hæld en spsk kogende vand i ad gangen indtil glasuren er, som du vil have den.
Du kan eventuelt hælde lidt gul frugtfarve i glasuren, hvis du har det på hylden. Eller gem lidt revet skal og drys over.
Du kan evt. dyppe din dejskraber i kogende vand, når du smørre glasuren ud på kagen, så er den let at glatte - lav eventuelt et spiralmønster.
*Klip bagepapir - gem resterne!
Du kan vist købe bagepapir, som allerede er skåret til springformbunde. Jeg klipper som regel ud af rullen. Derfor har jeg også altid nogle foldet rest stykker i skuffen fra tidligere udklip, og dem bruger jeg til f.eks. når jeg skal klippe stykker til springforme. Det gør ikke noget, hvis stykkerne overlapper hinanden, men der må ikke være et område af springformens bund, som ikke er dækket, for så hænger kagen fast.
Jeg plejer, at tage et stykke bagepapir, klippe det groft til, presse det ned i bunden af springformen og glatte det så godt jeg kan. Jeg er ligeglad med, om det bliver krøllet, for det rettes ud, når det klippes helt til. Så tager jeg en kuglepen, og tegner rundt i kanten. Nogen gange river jeg hul i papiret, men det gør intet. Så klipper jeg efter stregen (rifterne), og det virker fint. Har du et bedre tricks, så del det endelig med mig.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
En sprød kiksebund, blødt cheesefyld med appelsinsmag og appelsingele på toppen Heidi fra min yngste søns mødregruppe sagde en dag, at det...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Blødt hvedebrød med glasur og rosenvand - eller hindbærekstrakt. Da jeg var barn, var jeg meget glad for bagerens rosenbrød. I dag kan de ...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
En luftig, sur-sød citronkage - Meyers opskrift på en citronmåne. Da jeg bagte gaffelsmåkager på kartoffelmel var jeg meget positivt over...

Ingen kommentarer:
Tilføj en kommentar