søndag den 15. juli 2012

Morgenboller med sesam

Igår aftes fik jeg sådan lyst til at stå op til friskbagte boller. Ved en gennemgang af køleskabets indhold og muligheder fandt jeg lidt creme fraiche, så det tænkte jeg skulle i. Jeg tænkte også, at det ville være belejligt, hvis de var formet og på plade, så jeg simpelthen bare kunne sætte dem i ovnen nu til morgen. Det tog ca. 10-15 min at lave bollerne igår aftes.

Vi har netop indtaget resultatet, som smagte ganske godt.


Opskrift:
25 g. gær
2 dl mælk
2 tsk salt
2 spsk rapsolie
3/4 dl creme fraiche
5-6 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 æg til pensling
Ca 1/2 dl sesamfrø drysses over

Sådan gør du:
Rør gæren ud i mælken.
Tilsæt salt, olie og creme fraiche og rør rundt med en grydeske.
Tilsæt melen lidt ad gangen, start og slut med hvedemelen. Ælt dejen glat og lidt klisteret.
Form 6-8 boller (hav godt med mel på hænderne for de er klisteret) og sæt dem på en lille bageplade med bagepapir f.eks satte jeg dem i det fad vi laver lasagne.
Ryd en hylde i køleskabet, og sæt dem der natten over.
Læg et viskestykke stramt over f.eks kan du presse stoffet under fadet/pladens vægt. Hvis det rører bollernes overflade, når de hæver, så klister de fast på viskestykket.

Næste morgen:
Tænd ovnen på 225 g.
Pensel bollerne med æg.
Drys sesam på og bag dem i 20 min.

Dagen efter kan de ristes på brødristeren, og der smager de også godt.

Min snart 3 årig søn, Philip, hjalp med at pensle og drysse sesam over. Han synes det var sjovt, og imens bollerne var i ovnen, satte vi kaffe over, dækkede bord og til sidst vækkede vi min kæreste.

Skøn måde at starte denne søndag!


Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage