fredag den 13. juli 2012

Omvendt ananaskage

Min mor er mesteren indenfor sandkager med frugt, og hun har også inspireret til denne "mulleficerede" opskrift. Kagen er så fin med ananasmønsteret, og den smager sødt og simpelt.

Tid: Det tager ca. 45 min. at lave den (plus 40 min. i ovnen).

Det skal du bruge til bunden:
60 g. smør
1 1/4 dl. farin
4 skiver dåse-ananasringe, afdryppet og halveret eller delt i 3 stykker pr. skive.

Det skal du bruge til kagedejen:
125 g. smør
1 1/4 dl. sukker
2 æg
1 tsk. vaniljepulver
3 3/4 dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 1/4 dl. mælk

Sådan gør du med bunden:
Smør en randform (20 cm).
Rør smør og farin med en gaffel til det bliver cremeagtigt.
Fordel det i bunden af formen og anbring ananasskiverne dokorativt i bunden.
Sæt formen til side.

Sådan gør du med kagedejen:
Varm ovnen til 180 grader.
Pisk smør og sukker let og cremeagtigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk grundigt efter hver.
Sigt mel, vaniljepuler og bagepulver i æggeblandingen skiftevis med mælk, begynd med melet.
Hæld forsigtigt dejen over ananasbunden i formen.
Bages i 40 min. og afkøles ca. 15 min. før den vendes ud på en rist og afkøles helt.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage