lørdag den 21. juli 2012

Flutes med krydderi

I morgen skal vi grille, og til det hører flutes, så efter lidt søgen i mine bagebøger, fandt jeg en opskrift, som måtte prøves. Ærligt!? Den som vandt, skyldes at dejen skulle snos.

Sidste gang jeg bagte flutes, var jeg ikke begejstret, og jeg søger stadig efter den helt rigtige opskrift.

Denne gang er jeg desværre heller ikke tilfreds, for konsistensen føles ikke heeelllt rigtig, men smagen er dejlig krydderet og salt. Opskriften er fra Gyldendals bagebog, Porseflute, men med få "Mullefikationer". I stedet for porseblade brugte jeg laurbærblade, og jeg valgte at pensle dem med vand, og drysse lidt oregano og havsalt på.

Det skal du bruge:
25 g gær
1 1/2 dl vand
2 dl kærnemælk
15 g smør
2 spsk tørrede knuste laurbærblade
1/2 spsk tørrede knuste salvieblade
200 g rugmel
Ca 300 hvedemel
Evt havsalt og tørret oregano

Sådan gør du:
Mål 15 g smør op, og stil det til side.
Knus laurbærbladene og salviebladene.
Rør gæren ud i det lunkent vand.
Lun kærnemælken i en gryde eller i microovnen, og rør den i.
Tilsæt det bløde smør, laurbærbladene, salvie, rugmel og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen godt, og stil den til hævning med et viskestykke over i ca 45 min.
Herefter æltes dejen igen, deles i 4 og rulles ud til dobbelt længde af bradepanden. Fold dejen på midten og sno den.
Læg brødene på pladen med bagepapir, og lad dem hæve tildækkes igen i ca 45 min.
Pensel dem evt med vand og drys oregano og havsalt på inden du bager dem.
Brødene bages på næstnederste rille ved 200 grader i 30 min.
Afkøl dem på rist, og spis dem lune.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage