Hvis du har nogle overmodne bananer liggende, så er det oplagt at bage en banankage. Denne er variant er let at klaske sammen, og smager skøn - også dagen efter, hvor den dog er lidt mere tung.
Det skal du bruge:
3 modne bananer
185 g. sukker
185 g. mel
1½ tsk. bagepulver
2 æg, letpisket
3 spsk olie uden smag f.eks rapsolie
½ dl. mælk
100 g. hakket mørk chokolade
Sådan gør du:
Varm ovnen til 180 grader (160 g. varmluft). Læg bagepapir i en rugbrødsform.
Hak chokoladen i små stykker.
Mos bananerne med en gaffel, og bland dem med en grydeske med sukkeret i en skål.
Sigt mel og bagepulver i, og rør rundt.
Rør grundigt æg, olie og mælk i.
Til sidst rører du forsigtigt chokoladestykkerne i.
Hæld dejen i formen og bag den i 55 min. Stik eventuelt i kagen med et trægrillspyd, for at se om den er færdig.
Når kagen er kølet lidt af, kan du vende den ud på et serveringsfad.
Du kan serverer kagen med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum. Du kan også tilsætte valnødder (90 g. hakket), hvis du kan lide det. Min niece og hendes veninde var ikke glad for det, da jeg havde tilføjet nødder, så er det til børn, skal du måske overveje en ekstra gang, om der skal nødder i.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Sukkerbrødskage med solbær, vinterkrydderier og hasselnødder Det er gået noget sløvt med, at få opdateret min blog i 2016. Der er travl...
-
Sød kransekage med frisk smag af citron og hindbær. Tør du udfordre traditionerne, og bage en kransekage med citron og hindbær til Nytårs...
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Havregrynskugler er fantastiske at lave sammen med børn. Havregrynskugler kan vel egentlig spises året rundt, men her hjemme hos os er de...
-
Brød? Jeg er i tvivl om, hvordan det brød skal beskrives. Det er nemlig en blanding mellem kage og brød. For det er ikke et ganske alm...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Chokoladekage med grøn glasur og og kokosmel, Rise Krispies Treat og blåt sødt gele. Da min venindes søn havde fødselsdag sidste år, ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Sød kransekage med frisk appelsinsmag, chokoladefyld og chokoladeglasur Der er jo selvfølgelig den traditionelle kransekage, og så er der ...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar