fredag den 13. juli 2012

Banankage med chokolade

Hvis du har nogle overmodne bananer liggende, så er det oplagt at bage en banankage. Denne er variant er let at klaske sammen, og smager skøn - også dagen efter, hvor den dog er lidt mere tung.


Det skal du bruge:

3 modne bananer
185 g. sukker
185 g. mel
1½ tsk. bagepulver
2 æg, letpisket
3 spsk olie uden smag f.eks rapsolie
½ dl. mælk
100 g. hakket mørk chokolade

Sådan gør du:

Varm ovnen til 180 grader (160 g. varmluft). Læg bagepapir i en rugbrødsform.
Hak chokoladen i små stykker.
Mos bananerne med en gaffel, og bland dem med en grydeske med sukkeret i en skål.
Sigt mel og bagepulver i, og rør rundt.
Rør grundigt æg, olie og mælk i.
Til sidst rører du forsigtigt chokoladestykkerne i.
Hæld dejen i formen og bag den i 55 min. Stik eventuelt i kagen med et trægrillspyd, for at se om den er færdig.
Når kagen er kølet lidt af, kan du vende den ud på et serveringsfad.

Du kan serverer kagen med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum. Du kan også tilsætte valnødder (90 g. hakket), hvis du kan lide det. Min niece og hendes veninde var ikke glad for det, da jeg havde tilføjet nødder, så er det til børn, skal du måske overveje en ekstra gang, om der skal nødder i.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage