Denne opskrift er fra et Bo Bedre opskriftshæfte fra julen 2007 - den smager skønt. I bladet kaldes den for Brownies med hvid chokolade, men i dag kalder vi vist alle sådanne brownies for Blondies - som om de aldrig har heddet andet - sjovt!
Min lillesøster er ikke glad for valnødder, så jeg halverede nøddemængden, og det var fint - også til min smag. Pas meget på, at du ikke giver kagen for længe i ovnen - det gør den for tør.
Tidsforbrug:
Ca. 40 minutter på at blande dejen, som skal bage ca. 20-25 minutter.
Sværhedsgrad:
Let.
Det skal du bruge til ca. 12-15 stk. (et fad som er lidt mindre end ½ bageplades størrelse).
175 g hvid chokolade
125 g sukker
100 g smør
2 æg
½ stand vanilie
125 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 knsp salt
175 g mørk chokolade
120 g pecannødder eller valnødder
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Hak den hvide cokolade, og kom den i en skål.
Smelt chokoladen sammen med sukker og smør over et vandbad.
Pisk æg og vaniliekornen sammen, og rør chokoladeblandingen i.
Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål, og sigt og vend det i dejen.
Hak den mørke chokolade og nødderne groft, og vend det i dejen.
Smør bageformen og hæld dejen i.
Glat dejen ud, så den er jævnt fordelt.
Bag kagen i 20-25 minutter.
Lad kagen køle af i formen.
Tips!
Det er vigtigt, at du ikke giver kagen for meget, for så mister du hele brownie essensen i kagen.
Opbevaring:
Brownies skal opbevares i stuetemperatur i en lukket bøtte det første døgn. Hvis der stadig er mere tilbage, så skal kagen i køleskabet, og her kan den holde sig i ca. 2 dages tid.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
I lang tid har jeg tænkt på, om kvark kan bruges i cheese cake i stedet for flødeost. Svaret er ja. Så absolut ja. I weekenden tilberedte...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar