lørdag den 14. juli 2012

Gulerodskage med lidt krydderi

"Den er jo næsten sund, for der er gulerod i"! Det er de flestes kommentar til gulerodskager - og jeg kan sagens forstå at undskyldningen bruges, for at spise et stort stykke, for hvem kan modstå en god gulerodskage?

I dag ville jeg gerne afprøve endnu en af de silikoneforme, som min søde kæreste gav mig i årsgave. Efter lidt søgen i mine kogebøger, fandt jeg en opskrift til formålet, og med lidt "mulleficering" blev den, lige som jeg kunne ønske mig. Glasuren skal dog være lidt mere fast næste gang, så jeg har forhøjet mængden af flormelis i glasuren. Kagen er lidt tung men saftig, og glasurens appelsinsmag er gennemtrængende og gør den dejlig frisk. Hvis du ikke har flødeost, så er jeg sikker på, at en almindelig glasur også kan gøre det.

Den form som jeg brugte svarer til en lille tærteform (ca. 20 cm.) - på størrelse med en springform, bare ikke så høj.

Tid: Det tog mig 1 time, at lave dejen, glasuren og rydde frem og væk.

Det skal du bruge til kagedejen:
155 g. hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt muskatnød
75 g. brun farin
130 g. revet gulerødder (ca. 4 mellemstore)
2 æg
1 1/4 dl. creme fraiche
1 1/4 dl. rapsolie - eller anden olie "uden smag"

Det skal du bruge til flødeostglasuren:
30 g. flødeost - stuetemperatur
10 g. smør
1 tsk. revet appelsinskal - økologisk/usprøjtet
2 tsk. appelsinsaft
150 g. flormelis

Sådan gør du med kagedejen:

Mål flødeosten og smøret til glasuren op i en skål, og stil det til side. Du skal bruge det senere, når det er blødt.
Varm ovnen til 160 g. (140 g. varmluft).
Smør formen.
Skræl og riv gulerødderne.
Vej mel op i en anden skål, og tilsæt bagepulver, muskatnød og kanel.
Sigt melbrandingen over gulerødderne.
Hæld den farin i og rør i blandingen med en grydeske.
Tag endnu en skål og pisk med en gaffel æg, olie og creme fraiche sammen.
Hæld æggeblandingen oven i melblandingen og rør rundt.
Hæld dejen forsigtigt i formen, glat overfladen ud så den er nogenlunde jævn.
Sæt kagen midt i ovnen og bag den i ca. 35 min. Test eventuelt om den har fået tilstrækkeligt ved at stikke i den med et trægrillspyd.

Sådan gør du med glasuren:
Imens kagen er i ovnen kan du rydde op, og lave glasuren.
Riv ca. 1/4-del af en appelsin, så du har 1 tsk. revet appelsinskal.
Skær appelsinen over og pres den halvdel, som du har revet skallen af. Den anden halvdel kan du bruge til noget andet, så gem den i en bøtte i køleskabet.
Tag skålen med flødeosten og smøret, og tilføj appelsinskallen og saften.
Pisk det sammen og tilføj til sidst flourmelis.
(Stil eventuelt glasuren på køl, hvis du er færdig meget før kagen er ude af ovnen og kølet. Så kan du tage glasuren ud, når du tager kagen ud af ovnen, rører godt i den og fordele den på kagen når den er afkølet).
Ca. 10 minutter efter at du har taget kagen ud af ovnen, vender du den på dit serveringsfad, og når den er helt afkølet fordeler du glasuren på den. Dyp eventuelt en spartel i varmt vand, hvis det er svært at få glasuren glattet pæn ud.

Som du kan se på billedet var glasuren for flydende på min kage, men så har jeg lært af det til næste gang.



Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage