tirsdag den 24. juli 2012

3 x choko cookies

Har du det også sådan, at der er noget slik, som du især er glad for? Jeg har en stor svaghed for Cloetta Polly'er med lys chokolade. En slags skumfidus med chokoladeovertræk.

Polly'er er ikke lette at få fat i, men nogen gange kan man købe dem som spotvare i dagligvarebutikker. Eller som min lillesøster, Eva, gjorde for noget tid siden; i Tyskland. Hun købte en kæmpe stor såkaldt "rejsepose". Mums! Jeg tiggede og bad om, at få nogen - og hun kunne overtales, men krævede dog betaling. Jeg måtte få hele hendes pose med Polly'er, hvis jeg til gengæld bagte en hel potion 3 x choko cookies til hende. Samme aften fik jeg posen med hjem!

3 x choko cookies smager simpelthen fantastisk - så kort kan det siges.

Tid: Det tager ca. 30 minutter at lave dem - det meste af tiden bruges på at hakke rosinerne og chokoladen. (Hvis du slet ikke er til rosiner, så kan de undlades!).

Det skal du bruge til ca. 25 stk:
125 g smør
½ tsk vaniljepulver
275 g farin
1 æg
185 g mel
½ tsk bagepulver
1 tsk natron
35 g kakaopulver
75 g rosiner
75 g hvid chokolade
75 g mørk chokolade
75 g mælke chokolade

Sådan gør du:
Mål smøret op, og stil det til side, så det kan blive blødt.
Tænd ovnen på 160 g. varmluft. (180 g alm. ovn).
Der skal bruges 3 bageplader med bagepapir.
Hvis du ikke har varmluft, skal du bage én plade ad gangen, og det kan tage ekstra tid.
Hak rosinerne fint, og stil dem til side.
Hak de 3 slags chokolade groft, og stil dem til side. Du kan også bruge chokoladeknapper. De må gerne blandes i samme skål.
Hak det bløde smør i tern, og pisk det sammen med farin, vaniljesukker og ægget i en skål til det er jævnt. Pisk ikke for længe - det skal ikke piskes lyst.
Mål de tørre ingredienser op i en anden skål, og si dem i æggemassen.
Rør rundt med en grydeske, og hæld til sidst rosinerne og de 3 x chokolader i.
Sæt klatter af dejen på bagepladerne, ca. på størrelse med en spiseske med lidt top.
Der skal være ca. 5 cm. mellem hver cookie, for de smelter lidt i ovnen.
Bag dem i ovnen i 15 minutter. (10 min. hvis det er almindelig ovn og én plade ad gangen).
Ca. 5 minutter efter at de er taget ud af ovnen, kan de flyttes og til en rist for at køle helt af. Hvis du flytter dem tidligere, kan de være bløde og gå i stykker og chokoladestykkerne vil løbe.
De dejlige cookies kan vist holde op til en uges tid i en kagedåse - men så længe er de aldrig holdt hos os.

Ingen kommentarer:

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage