fredag den 13. juli 2012

Citronmåne med marcipan

På en sommerdag er det dejligt, at spise friske kager, og her er citronmånen oplagt. Den har fået et comeback efter en udskældt periode, hvor den har været placeret på tankstationens billige kagehylde. Men lige som de stramme jeans jeg gik med i 8. klasse har fået comeback som Slim Jeans, så har også citronmånen vist sit værd til comeback. Her er en fantastisk variant med marcipan, den er ikke tung og smager ligeligt sødt og syrligt. Vær hilset!


Da jeg lavede kagen puttede jeg ikke smør i glasuren, og det gjorde den knap så flot, og jeg pyntede den heller ikke med revet citron, hvilket også ville have set indbydende ud. Når jeg en dag bager den igen, så uploader jeg et nyt billede, hvor den ser mere appetitlig ud - for billedet retfærdigører ikke kagens smag.

Det tager ca. 30 min. at lave kagen (plus 30 min. i ovnen).

Det skal du bruge:

150 g. smør
150 g. rørsukker
100 g. marcipan
3 æg
1 æggeblomme (frys hviden ned til marengs)
Skal af 2 citroner (usprøjtet)
100 g. hvedemel
1½ tsk. bagepulver
½ dl. kærnemælk

Det skal du bruge til citronsiruppen:
Saften af 1 citron
25 g. rørsukker

Det skal du bruge til citronglasuren:
Saften af 1 citron
150 flormelis
1 spsk. smør (smeltet i microovnen) - du kan også undlade smøret, men så bliver glasuren knap så tæt.

Sådan gør du med dejen:
Varm ovnen til 185 grader.
Beklæd en springforms bund med bagepapir, og smør kanterne.
Pisk smør, rørsukker og groftrevet marcipan sammen til en jævn masse. (Læg evt. marcipanen i køleskabet lidt før du skal rive den, så er det nemmere).
Tilsæt æggene og æggeblommen lidt ad gangen, og pisk grundigt mellem hver.
Riv citronskallen - og læg citronerne til side, du skal bruge saften senere.
Bland hvedemel, bagepulver og citronskal sammen og vend det i dejen.
Rør forsigtigt kærnemælken i til sidst.
Hæld dejen i springformen og bag den i 35 minutter.

Sådan gør du med citronsiruppen:
Når du har taget kagen ud af ovnen laver du citronsiruppen.
Bland citronsaft og rørsukker i en kassekolle, og bring det i kog. Lad det koge i 3-5 minutter under omrøring til konsistensen er som sirup. Bliv ved kasserollen, hvis det brænder på/får for meget, smager det brændt.
Prik huller i kagen f.eks. med et grillspyd eller kødnål, og hæld den lune sirup over.
Lad siruppen trænge ind og kage afkøle helt.

Sådan gør du med citronglasuren:
Rør citronsaft og flormelis sammen med smøret til en tyk glasur.
Smør den på kagen - hvis den er for stiv, kan du dyppe en kagespartel i varmt vand og glatte glasuren ud med.

Pynt evt. med noget revet citronskal.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej og tak for en god opskrift 😊
Jeg bagte den til min datters fødselsdag i børnehaven og byttede citron ud med vanillesukker, stor succes! Der var et lille stykke tilbage så jeg kunne også smage 😉 Den næste jeg vil prøve at bage er mazarinkagen... Der er bare noget ved marcipan i kager 😊

Mulle sagde ...

Mange gange tak for din kommentar - og jeg er glad for kagen var en succes.

Mullehusets forslag til bagværk lige nu

Mullehusets forslag til bagværk lige nu
MEGET LET OPSKRIFT PÅ JORDBÆRKAGE - klik på billedet for at se opskriften

Populære opskrifter seneste 7 dage